Отидете към основна версия

11 969 54

Джо Байдън: Това беше грешка

  • джо байдън-
  • лойд остин-
  • сащ-
  • пентагон

Американският президент запазва доверието си в шефа на Пентагона Лойд Остин

Снимка: БГНЕС/ЕРа

Президентът Джо Байдън заяви, че е било грешка в преценката на министъра на отбраната Лойд Остин да не му съобщи за хоспитализацията му миналата седмица, но все още има доверие на шефа на Пентагона, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Говорейки пред репортери по време на обиколката си из местни предприятия край град Алънтаун в щата Пенсилвания, Байдън отговори с "да" на въпроса дали е било грешка в преценката на Остин да не му каже за състоянието си. На въпроса дали все още има доверие в ръководството на Остин, той отговори: "Имам".

70-годишният Остин продължава да е в болница, където се лекува от усложнения след операция от рак на простатата. Неразкриването на хоспитализацията му беше остро критикувано от членове и на двете политически партии и доведе до някои призиви за оставката му.

Остин беше приет в Националния военномедицински център "Уолтър Рийд" на 22 декември и претърпя операция за лечение на рака, който е бил открит по-рано през месеца по време на рутинен скрининг. Седмица по-късно той е развил инфекция и на 1 януари е бил хоспитализиран и настанен в интензивно отделение. Байдън и висшите служители на администрацията не са били уведомени за хоспитализацията на Остин до 4 януари, а Остин пази диагнозата рак в тайна до вторник.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 33 гласа.

Свързани новини