Отидете към основна версия

2 741 42

Техеран: Стреляхме по Ирак, защото там имаше заплаха за националната ни сигурност

  • иран-
  • ирак-
  • аятолах али хаменей-
  • хамас-
  • ербил

Ирак е извикал иранския шарже д'афер в Багдад днес, за да заяви протеста си срещу нападенията в Иракски Кюрдистан, гласи информация на държавната агенция НИНА

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иран заяви днес, че е изстрелял балистични ракети по цели в Ирак и Сирия в защита на своята държавна неприкосновеност и сигурност, както и в рамките на борбата с тероризма, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция (КГИР) каза, че е атакувал "шпионските щабове на Израел" в полуавтономния иракски регион Кюрдистан късно снощи, освен че са нанесени удари по джихадитската групировка "Ислямска държава" в Сирия.

Ирак е извикал иранския шарже д'афер в Багдад днес, за да заяви протеста си срещу нападенията в Иракски Кюрдистан, гласи информация на иракската държавна агенция (НИНА).

Говорителят на министерството на външните работи на Иран Насер Канаани заяви, че Техеран зачита неприкосновеността и териториалната цялост на другите държави, но в същото време се възползва от своето "основателно и законово право да възпира заплахите за националната сигурност".

"След като врагът си направи погрешни сметки, насочвайки се към Ислямската ни република, Иран отговори с високите си разузнавателни способности, осъществявайки точна и целенасочена операция срещу щабквартирите на виновниците", добави Канаани.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.

Свързани новини