Отидете към основна версия

3 187 107

НАТО: Готови сме с отбранителни планове срещу руска военна атака

  • русия-
  • нато-
  • германия-
  • украйна-
  • война

По-рано Bild, позовавайки се на секретен документ на германските въоръжени сили, публикува отбранителен план, ако Русия атакува източния фланг на НАТО

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер съобщи, че новите отбранителни планове на Алианса, одобрени на последната среща на върха на блока във Вилнюс миналото лято, са разработени предимно в случай на сблъсък с Русия.

"В нашите отбранителни планове, в нашата стратегия ние описваме двете основни заплахи за Алианса – Русия и терористичните групировки. Ние разглеждаме Русия като заплаха за НАТО... На това са посветени нашите отбранителни планове. Трябва да сме подготвени за това и ние сме готови и продължаваме подготовката", заявява той, отговаряйки на въпрос на журналисти дали НАТО смята за реална заплахата от нападение от Русия.

По-рано Bild, позовавайки се на "секретен документ" на германските въоръжени сили (Бундесвера), публикува отбранителен план, ако Русия, според предположението на авторите, атакува източния фланг на НАТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 37 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: