Отидете към основна версия

1 063 19

Свалени са противокорабни ракети на хутите в Йемен от САЩ

  • хути-
  • свалени-
  • противокорабни ракети-
  • йемен-
  • сащ

Американските удари, които са извършени около 2:30 сутринта местно време, последваха вчерашната осма вълна от атаки на военни самолети на САЩ и Обединеното кралство срещу инфраструктурата на йеменските бунтовници

Снимкa: Shutterstock

Рано днес войските на Съединените щати извършиха още два удара срещу позициите на щабовете на йеменските бунтовници, хутите, и успешно унищожиха две противокорабни ракети. Според официалното изявление на американската армия, ракетите били насочени към Червено море., предаде Ройтерс и Фокус.

Американските удари, които са извършени около 2:30 сутринта местно време, последваха вчерашната осма вълна от атаки на военни самолети на САЩ и Обединеното кралство срещу инфраструктурата на йеменските бунтовници в Сана, както и в градовете Ходейда, Таиз и Ал Байда.

Атаките на йеменските хути в Червено море, дължащи се на това, което те твърдят, че е отмъщение срещу Израел, прекъснаха глобалното корабоплаване и допълнително задълбочиха опасенията, че новите спорове в рамките на конфликта между Израел и ХАМАС могат допълнително да дестабилизират ситуацията в Близкия изток.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 38 гласа.

Свързани новини