Отидете към основна версия

5 787 117

Украйна: Москва ще стане демилитаризирана зона

  • владимир путин-
  • олексий данилов-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • буферна зона-
  • демилитаризирана зона-
  • москва

Путин заяви, че е необходимо да се създаде „демилитаризирана зона“ между Руската федерация и Украйна

Снимки: БГНЕС/ EPA

Определено ще има „демилитаризирана зона“, но не в Украйна, а на територията на Руската федерация. Това каза секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов, цитиран от украинските медии.

По-рано руският президент Владимир Путин обяви намеренията си да премести украинската артилерия възможно най-далеч от фронтовата линия. Путин заяви, че с идеята за „демилитаризирана зона“ се цели оръжията с голям обсег, които могат да поразят руска територия, да бъдат възможно най-далеч от нея.

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър заяви на брифинг, че му е трудно да разбере как може да има демилитаризирана зона между двете държави, когато на украинска земя, във въпросните територии, продължава да има руски войски. Той каза, че ако Русия наистина има интерес от демилитаризирана зона, то първото, което може да направи, е да демилитаризира своите войски от териториите на Украйна, които е окупирала.

Олексий Данилов заяви, че демилитаризирана зона „ще се простира поне до Москва, до Санкт Петербург“. „Повярвайте ми, това определено ще се случи. Защото отговорът на цивилизования свят на престъпленията, извършени от тези терористи, водени от съвременния Хитлер на име Путин - те няма да останат ненаказани, определено ще си понесат отговорността“, каза Данилов. Той добави, че „демилитаризираната зона“ ще минава „по съвсем различни меридиани и паралели“ и „това определено ще бъде територията на Руската федерация, а не на Украйна“.

Путин заяви, че е необходимо да се създаде „демилитаризирана зона“ между Руската федерация и Украйна. Според него си струва да се създаде „демилитаризирана зона“ между Руската федерация и Украйна, за да се премахне руската територия „от обсега на обстрел“ на Украйна. Руският диктатор посочи, че визира най-вече западни ракети, които са на въоръжение в украинските сили.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 72 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: