Отидете към основна версия

5 737 44

Въоръжените сили на Украйна са принудени зорко да разпределят боеприпасите си, заяви Белият дом

  • украйна-
  • сащ-
  • боеприпаси-
  • белият дом-
  • въоръжени сили

В допълнение Кърби отбеляза, че украинските командири в отделни райони също трябва да определят кои системи с по-голям обсег да използват сега и кои не поради липсата на нови траншове военна помощ

Снимка: БГНЕС

От Белия дом съобщават, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се ангажират във внимателно разпределение на изчерпващите се боеприпаси, докато руснаците се стремят да използват този момент за атаки срещу техните позиции. Тази информация беше предадена от координатора на Съвета за национална сигурност в Белия дом, Джон Кърби, както съобщава Укринформ и Фокус.

"Знаем, че в някои подразделения те (украинските военни – бел.ред.) разпределят боеприпасите си много, много внимателно, защото започват да се притесняват, че запасите свършват“.

"Руснаците знаят това и затова продължават да атакуват с дронове и ракети, за да принудят украинците да изтощят системите си за противовъздушна отбрана, които – и те знаят това – не се попълват в момента“.

В допълнение Кърби отбеляза, че украинските командири в отделни райони също трябва да определят кои системи с по-голям обсег да използват сега и кои не поради липсата на нови траншове военна помощ.

Той коментира и ситуацията около Авдеевка, като изрази мнение, че руснаците искат да я използват за логистични цели, за да провеждат операции в целия регион на Донбас.

Според него липсата на съдействие от страна на САЩ усложнява обстановката не само на фронта, но и във вътрешността на страната. В този контекст Кърби отбеляза, че руснаците се опитват да ударят възможно най-много обекти от украинската военно-промишлена база, както и граждански обекти.

Сенатът на САЩ не събра достатъчно гласове за процедурно гласуване на законопроект, който предвижда допълнителни средства за Украйна, Израел и Тайван.

Президентът на САЩ Джо Байдън остро критикува републиканците в Конгреса, след като блокираха двупартийно споразумение за границата и пакет от чуждестранна помощ, включително за Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.

Свързани новини