Отидете към основна версия

5 549 49

След "срещата" на Байдън с Хелмут Кол: Майк Джонсън смята, че президентът не е достоен да ръководи САЩ

  • майк джонсън-
  • джо баъдън-
  • сащ-
  • президент-
  • памет

Настоящият държавен глава отрича да има проблеми с паметта

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън, представител на републиканците от щата Луизиана, заяви, че настоящият президент на САЩ Джо Байдън не е достоен да ръководи Съединените щати. Конгресменът изрази това мнение след пресконференцията на американския лидер, на която Байдън отрече, че има проблеми с паметта.

"Пресконференцията на президента отново потвърди на живо това, което беше изложено в доклада на специалния прокурор. Той не е достоен да бъде президент", написа Джонсън на страницата си в X.

По-рано в четвъртък на пресконференция Байдън нарече египетския лидер Абдел Фатах ас Сиси президент на Мексико. Преди това той няколко пъти увери аудиторията, че няма проблеми с паметта или остротата на ума.

На 4 февруари по време на предизборно събитие в Лас Вегас, Невада, ръководителят на американската администрация заяви, че малко след влизането си в Белия дом се е срещнал с френския президент Франсоа Митеран, който почина през 1996 г. На 7 февруари в Ню Йорк, Байдън заяви, че е общувал с германския канцлер Хелмут Кол през 2021 г., който почина през 2017 г.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 51 гласа.

Свързани новини