Отидете към основна версия

1 148 42

Лойд Остин ще пропусне ключови срещи в Европа за Украйна и НАТО

  • лойд остин-
  • ключови срещи-
  • европа-
  • украйна-
  • нато-
  • пропусне-
  • сащ-
  • министър на отбраната

На 23 януари Остин присъства на последната среща на Контактната група за Украйна чрез видеовръзка от дома си

Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната на САЩ, Лойд Остин, ще пропусне ключови срещи в Европа тази седмица, съобщи News.bg.

Беше предвидено Лойд Остин да пристигне в Брюксел в сряда, за да председателства срещата на Контактната група по въпросите на отбраната на Украйна. Това щеше да бъде първото му пътуване в чужбина след първоначалното му хоспитализиране.

В четвъртък Лойд Остин трябваше да участва в среща на министрите на отбраната на НАТО, председателствана от ръководителя на Алианса Йенс Столтенберг.

На 23 януари Остин присъства на последната среща на Контактната група за Украйна чрез видеовръзка от дома си.

Ръководителят на Пентагона Лойд Остин беше настанен в интензивно отделение, след като е бил хоспитализиран в понеделник вечерта, съобщи уебсайтът на Министерството на отбраната на САЩ.

"Тази нощ, след поредица от тестове и прегледи, министърът беше преместен в интензивното отделение на Националния военномедицински център "Уолтър Рийд" за поддържащи грижи и внимателно наблюдение", се казва в изявление на Пентагона.

Отбелязва се, че за момента не е известно колко дълго Остин ще остане в болницата. Не се очаква настоящият проблем да повлияе по някакъв начин на процеса на възстановяването му от рак на простатата, като прогнозата "остава отлична".

По-рано беше съобщено, че Остин е бил отведен в болницата от охраната си, след като е развил симптоми, "показващи спешен проблем с пикочния мехур".

Оттогава хоспитализираният министър временно е предал задълженията си на заместник Катлийн Хикс. За инцидента са уведомени председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, Белият дом и Конгресът.

За последен път Остин беше хоспитализиран на 1 януари поради инфекция, причинена от операция на 22 декември, свързана с рак на простатата.

Хоспитализацията на шефа на Пентагона предизвика полемика на Капитолийския хълм, тъй като за нея не беше съобщено на заместник-министъра на отбраната или на Белия дом до 4 януари. Остин също така не съобщи до 9 януари, че е диагностициран с рак на простатата.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини