Отидете към основна версия

730 22

Зеленски ще вземе участие в Мюнхенската конференция по сигурността

  • володимир зеленски-
  • германия-
  • мюнхенска конференция-
  • камала харис-
  • олаф шолц

Това ще бъде първото лично участие на Зеленски в ежегодната конференция, откакто Русия започна пълномащабната си инвазия в Украйна

Снимкa: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще вземе участие в Мюнхенската конференция по сигурността, съобщават ДПА и БТА.

Белият дом потвърди, че на форума в баварската столица вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще проведе срещи със Зеленски и германския канцлер Олаф Шолц.

Това ще бъде първото лично участие на Зеленски в ежегодната конференция, откакто Русия започна пълномащабната си инвазия в Украйна преди близо две години.

Миналата година украинският президент се включи чрез видеовръзка, за да открие конференцията, която е смятана за най-важната среща на политици и експерти по въпросите на политиката за сигурност, припомня ДПА.

Това ще бъде втората визита на Зеленски в Германия след руската пълномащабна инвазия в Украйна. През май той посети столицата Берлин и град Аахен, за да получи награда. Тогава Зеленски се срещна с Шолц и с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер.

Очаква се около 50 световни лидери, сред които Шолц, Харис и израелският президент Ицхаг Херцог, да участват в конференцията, която ще започне утре и ще продължи до неделя, отбелязва ДПА.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: