Отидете към основна версия

7 929 152

Шолц с рязък коментар към Путин

  • германия-
  • русия-
  • украйна-
  • олаф шолц-
  • владимир путин

Победата на руския президент в Украйна ще има скъпоструващи последствия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Победата на руския президент Владимир Путин в конфликта в Украйна ще има сериозни последици за ЕС. "Какво ще стане, ако Путин успее? Последствията за нас ще бъдат много по-скъпи - във всяко едно отношение - от нашата помощ за Украйна", заяви германският канцлер Олаф Шолц в публикация в социалната мрежа X.

Така канцлерът се опита да оправдае финансовите затруднения, причинени от подкрепата на Киев.

В коментарите под публикацията потребителите отбелязаха, че за населението на ЕС последствията от действията на западните политици вече са станали твърде тежки, те призоваха за прекратяване на конфликта в Украйна и за справяне от проблемите в Германия.

По-рано анализатори от най-голямата банкова група в Холандия ING заявиха, че германската икономика ще бъде изправена пред рецесия през 2024 г. На свой ред германският финансов министър Кристиан Линднер отбеляза, че Германия обеднява поради липсата на способност да осигури икономически растеж.

А министърът на икономиката и вицеканцлер на Германия Роберт Хабек заяви, че Германия не получава достатъчно средства поради разходите за подкрепа на Украйна. Освен това ръководителят на Министерството на икономиката призна, че германската икономика е загубила конкурентното си предимство поради отказа от руски газ.

Руският президент Владимир Путин в интервю за американския журналист Тъкър Карлсън обясни подробно, че Москва няма да напада страните от НАТО. Държавният глава обърна внимание и на факта, че западните страни са започнали да осъзнават невъзможността за стратегическо поражение на Русия, така че трябва да помислят за следващите си стъпки, докато Москва е готова за диалог.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 115 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: