Отидете към основна версия

2 935 46

Американски конгресмен: Трябва да се примирим - мир в Украйна е възможен само със загуба на територия

  • джеймс дейвид ванс-
  • украйна-
  • русия-
  • сащ

Ние просто нямаме производствения капацитет да поддържаме безкрайно сухопътна война в Източна Европа, заяви Джеймс Дейвид Ванс

Киев ще бъде принуден да направи териториални отстъпки при всяко мирно споразумение за Украйна; Западът няма производствен капацитет за своята дългосрочна военна подкрепа. Това заяви американският сенатор Джеймс Дейвид Ванс в интервю за вестник Politico.

„Всяко мирно уреждане ще изисква определени значителни териториални отстъпки от Украйна, тъй като това е единственият начин за прекратяване на конфликта“, отбеляза сенаторът, който участва в Мюнхенската конференция по сигурността. „Трябва да се примирим с реалността“, подчерта той.

„Ние просто нямаме производствения капацитет да поддържаме безкрайно сухопътна война в Източна Европа. И мисля, че ръководството трябва да съобщи това на обществеността“, каза Ванс. В тази връзка той зададе следните въпроси: „Колко ще продължи това? Колко се очаква да струва това? И което е важно, как точно трябва да произвеждаме оръжията, необходими за подкрепа на украинците?"

Говорейки на конференцията, Ванс отбеляза: „Факторът, ограничаващ подкрепата на САЩ за Украйна, не са парите, а боеприпасите. „Америка, както и Европа, не произвежда достатъчно боеприпаси, за да поддържа войната в Източна Европа и Близкия изток и възможния конфликт в Източна Азия“, каза той.

Според сенатора Съединените щати са „силно ограничени“ в производството на боеприпаси. Като пример Ванс посочи американските системи за ПВО "Пейтриът", които Киев използва. Според него украинците „използват толкова ракети за един месец, колкото САЩ произвеждат за една година“.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 36 гласа.

Свързани новини