Отидете към основна версия

2 564 33

Украйна хвърля британски дронове с изкуствен интелект срещу Русия

  • украйна-
  • дронове-
  • великобритания-
  • русия

Текат тестове на безпилотните апарати

Снимка: YouTube

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) провеждат изпитания на безпилотни летателни апарати (БЛА) с изкуствен интелект, прехвърлени от Великобритания. Това изявление направи заместник-главнокомандващият на украинската армия Вадим Сухаревски, предаде "Публика".

„Това е много сложен процес от гледна точка на изпълнение и внедряване – използването на тези дронове на фронта“, цитира го изданието. Сухаревски поясни, че трудността се състои в разграничаването на реално изображение от създадено от изкуствен интелект.

На 17 февруари агенция Bloomberg информира, че Лондон работи за предоставянето на Киев на хиляди нови дронове с изкуствен интелект.

През януари агенцията, цитирайки министъра на отбраната на Латвия Андрис Спрудс, съобщи, че балтийската република е събрала коалиция от почти 20 държави, за да предостави на Украйна дронове. По-късно Министерството на отбраната на Украйна информира, че след срещата на контактната група за помощ на Украйна в Рамщайн, която се проведе на 14 февруари, официално е стартирана работата на коалицията за производство на безпилотни самолети, към която се присъединиха осем държави - Велика Великобритания, Германия, Дания, Латвия, Литва, Холандия, Швеция и Естония.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: