Отидете към основна версия

1 804 31

Володимир Зеленски е на посещение в Саудитска Арабия

  • володимир зеленски-
  • посещение-
  • саудитска арабия-
  • военнопленници-
  • украйна-
  • среща

Володимир Зеленски се надява срещата да бъде успешна и да допринесе за освобождаването на украинските военнопленници

Украинският президент Володимир Зеленски пристига за участие в 32-рата среща на върха на Арабската лига в Джеда, Саудитска Арабия, 19 май 2023 г./Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски е пристигнал в Саудитска Арабия, обяви самият той в социалната мрежа X, бивш Туитър.

"Пристигнах в Саудитска Арабия, за да продължа редовния ни диалог с Негово кралско височество престолонаследника Мохамед бин Салман", написа Зеленски.

По време на посещението си двамата лидери ще обсъждат различни теми.

"Първата тема е Формулата на мира. Миналата година в Джеда проведохме ефективна среща на съветниците, за да обсъдим нейното прилагане. Сега сме близо до първата среща на върха за мир и разчитаме на постоянната активна подкрепа на Саудитска Арабия", заяви украинксият президент.

Володимир Зеленски се надява срещата да бъде успешна и да допринесе за освобождаването на украинските военнопленници.

"Втората тема е завръщането на военнопленниците и депортираните. Ръководството на Кралството вече допринесе за освобождаването на нашите хора. Убеден съм, че тази среща също ще даде резултати", допълни той.

Освен това двамата лидери ще обсъдат и перспективни области на икономическо сътрудничество, и участието на Саудитска Арабия във възстановяването на Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 18 гласа.

Свързани новини