Отидете към основна версия

6 232 75

Вучич за войски на Запада в Украйна: Ще се случи, идва лошо...

  • александър вучич-
  • сърбия-
  • президент-
  • украйна

Отричаха, че ще дават и самолети, пък пратиха, заяви сръбският президент

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че западни армии могат да бъдат изпратени в Украйна, цитиран от портала Novosti.rs.

"Когато за първи път споменаха западни самолети и танкове за Украйна, казаха, че това няма да се случи, но се случи. Сега те споменават за западни войски в Украйна, някои казват, че това няма да стане - ще се случи, ще има лоша ситуация навсякъде“, смята сръбския лидер.

ФАКТИ припомня, че понеделник в Париж се проведе конференция в подкрепа на Киев, свикана по инициатива на френския президент Еманюел Макрон, с участието на лидери на около десет държави, включително Германия, Великобритания, Полша, Дания и Холандия. След срещата Макрон каза, че участниците в нея са обсъдили възможността за изпращане на войници в Украйна, но не са постигнали консенсус. Той добави, че Франция ще направи всичко, за да попречи на Русия „да спечели тази война“. На следващия ден властите на много европейски страни подчертаха, че не се говори за изпращане на военни контингенти в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 34 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: