Отидете към основна версия

1 047 8

Хакан Фидан се срещна със съветника на Белия дом по въпросите на националната сигурност

  • сащ-
  • турция-
  • хакан фидан-
  • белия дом-
  • национална сигурност-
  • посещение

Фидан е изтъкнал решимостта на Турция да продължава борбата с терористичните организации в Сирия, като призова САЩ да прекратят контактите си със свързаните с ПКК

Снимка: БГНЕС

Турският външен министър Хакан Фидан се срещна във Вашингтон със съветника на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан, информира проправителственият в. „Сабах“, предаде БТА.

Фидан е посочил пред Съливан, че е необходимо незабавно прекратяване на огъня в Газа по време на срещата им, състояла се снощи. Изтъкнато е било, че хуманитарната помощ за региона трябва да бъде увеличена, съобщават турски дипломатически източници.

На срещата също така е било посочено, че войната в Украйна не трябва да продължава повече, както и че разрешаването на конфликта трябва да бъде в рамките на запазването на "териториалната цялост на Украйна".

Фидан е изтъкнал решимостта на Турция да продължава борбата с терористичните организации в Сирия, като призова САЩ да прекратят контактите си със свързаните с ПКК (Кюрдската работническа партия) терористични групи. Подчертано бе и значението на политическата стабилност в Ирак.

Обсъдена бе и подкрепата за азербайджанско-арменския мирен процес, като бе подчертано, че напредъкът по този въпрос ще бъде от решаващо значение за мира и благоденствието в Кавказкия регион.

Тази вечер се очаква Фидан да се срещне с държавния секретар на Съединените щати Антъни Блинкън.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.

Свързани новини