Отидете към основна версия

3 433 116

Путин ще ескалира войната в Украйна, затова руските служби извършиха провокация в „Крокус сити хол“

  • крокус сити хол-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин-
  • путин-
  • игор ейдман-
  • фсб-
  • ескалация-
  • ислямска държава

Режимът на Путин има нужда от подобна провокация, за да ескалира войната в Украйна. Москва ще изфабрикува "доказателства" за украинска следа в атентата.

Снимка: БГНЕС/ EPA

Режимът на Владимир Путин отчаяно се опитва да намери украинска следа в атентата в „Крокус сити хол“, за да ескалира войната. Това заяви руския социолог Игор Ейдман в интервю за telegraf.com.ua.

Близо 140 души бяха убити в концертната зала по време на терористичния акт. Ейдман посочи, че след атаката се е появила не украинската следа, а пропагандата около създаването на мита за „украинската следа“.

Кремъл не предоставя никакви доказателства за участието на Украйна в кървавата атака, но никой не се интересува от подобни „дреболии“, защото пропагандната машина вече се движи с максимална скорост. „Тази терористична атака е следствие от провокация на руските специални служби, които отдавна си сътрудничат с „Ислямска държава“ . Има доказателствени материали по тази тема“, посочи руският социолог и публицист.

По думите на Игор Ейдман руските специални служби създават клетки на джихадистката организация, а след това арестуват същите тези терористи. Това позволява и по-голям бюджет на ФСБ за „борба с тероризма“. И именно с тези клетки Москва може да провокира истинска терористична атака, като тази в „Крокус сити хол“.

Режимът на Путин има нужда от подобна провокация, за да ескалира войната в Украйна. Веднага след изборите руските власти започнаха да говорят за значително увеличение на числеността на военния персонал в Руската федерация. Започнаха да говорят, че вече има война , а не някаква „специална операция“.

„Хората вече са уморени от всичко това. И беше необходимо да се създаде такъв повод, за да се доведе отново, както в началото на войната, руското общество до шовинистична истерия“, заяви Игор Ейдман. Следователно подобна терористична атака може да бъде организирана от руските власти именно с тази цел.

Именно след такава провокация беше отприщена и войната срещу чеченците. В същото време Ейдман посочи, че руското общество ще повярва на лъжите за украинска следа в атентата. „Значителен процент от хората (и най-вероятно това е по-голямата част от населението) продължават да вярват на телевизията и властите“, каза експертът.

Руските власти имат следния план: две седмици ще се нагнетява антиукраинска истерия, след което ще има пресконференция, на която уж ще кажат с „доказателства“, че украинските специални служби по някакъв начин са обучили, въоръжили или подстрекавали терористите. И тогава ще последват някои политически и военни решения на Путин. Защото Путин явно готви ескалация на войната и точно в този контекст беше необходима терористична провокация.

А междувременно дори по руската телевизия пропагандистите на Путин вече открито признават, че Русия е помагала на „Ислямска държава“:

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 58 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания