Отидете към основна версия

2 186 18

САЩ: Съветът за сигурност на ООН е задължен да не оставя действията на Иран без отговор

  • сащ-
  • оон-
  • иран

Вашингтон ще проучи възможността за допълнителни мерки, с които да се потърси отговорност от Техеран

Съветът за сигурност на ООН е задължен да не оставя действията на Иран без отговор, заяви на спешното заседание в Ню Йорк днес заместник постоянният представител на САЩ при ООН Робърт Ууд, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Иран ще бъде държан отговорен, ако държавата или подкрепяни от нея въоръжени групировки предприемат действия срещу САЩ или осъществят нови нападения срещу Израел. В близките дни САЩ ще проучат възможността за допълнителни мерки, с които да се потърси отговорност от Иран. Съветът за сигурност трябва категорично да осъди иранските агресивни действия и да призове Техеран и неговите съюзници да прекратят атаките си", добави Ууд.

Спешното заседание на Съвета за сигурност на ООН бе свикано заради атаката на Иран срещу Израел с дронове и ракети през миналата нощ, която бе отговор на предполагаемия израелски удар срещу иранското консулство в сирийската столица Дамаск на 1 април. При нападението бяха убити висши командващи в иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция (КГИР).

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 18 гласа.

Свързани новини