Отидете към основна версия

1 623 12

САЩ строят две ракетни фрегати Constellation за 1 милиард долара

  • сащ-
  • пентагон-
  • военни кораби

Тяхното въоръжение ще се състои от крилати, противокорабни и управляеми ракети

Американската компания Marinette Marine Corp. получи договор на стойност 1,04 милиарда долара от Министерството на отбраната на САЩ за проектиране и изграждане на две фрегати от клас Constellation (FFG 66 и FFG 67) с управляеми ракетни оръжия. Това се казва в писмено изявление на Пентагона, публикувано в четвъртък, предаде ТАСС.

Работата ще се извършва в щатите Уисконсин, Ню Джърси, Илинойс, Пенсилвания, Ню Йорк, Охайо, Северна Каролина, Мериленд, Джорджия и трябва да бъде завършена до април 2030 г.

Фрегатите Constellation са тип малки надводни бойни кораби от ново поколение. Предвижда се те да се използват за борба с кораби, подводници и провеждане на радиоелектронно противодействие. Тяхното въоръжение ще се състои от крилати, противокорабни и управляеми ракети, включително изстрелвани от системи за вертикално изстрелване, автоматични оръдия, системи за електронна борба и др.

Фрегатите могат да носят хеликоптери, дронове, както и високоскоростни надуваеми лодки с твърд корпус. Екипажът на фрегатата Constellation е до 200 души.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.

Свързани новини