Отидете към основна версия

2 425 117

Зеленски с послание за единство и решителност: Русия не може да осуети срещата на върха

  • володимир зеленски-
  • послание-
  • единство-
  • русия-
  • среща на върха

В скорошно видео, споделено в социалната мрежа X, украинският президент Володимир Зеленски отправи силно послание

Снимка: БГНЕС

В скорошно видео, споделено в социалната мрежа X, украинският президент Володимир Зеленски отправи силно послание. Той подчерта продължаващите усилия за противодействие на опитите на Русия да саботира предстоящата среща на върха за мир. Въпреки безмилостните усилия на Русия да провали събитието, включително натиск върху лидерите и заплахи за дестабилизация, Зеленски увери, че плановете им няма да успеят.

Зеленски посочи критичен проблем: забавеният отговор на света позволи на агресора да се адаптира и да използва ресурсите си, за да разделя нациите. Той обаче остава оптимист, тъй като близо 100 държави и международни организации обединиха усилията си в тази глобална инициатива. Зеленски сподели прозрения от скорошна изчерпателна среща със своя екип, като се фокусира върху гарантирането на успеха на срещата на върха.

Зеленски благодари на всички, участвали в дипломатическите усилия и се надява срещатата на върха да се превърне в лъч надежда. Той подчерта значението на международното сътрудничество за спазване на Устава на ООН и принуждаването на агресора да търси мир.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 62 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: