Отидете към основна версия

2 471 165

Володимир Зеленски обеща: Гадовете от Кремъл отново проявиха цинизъм, ще отмъстим (ВИДЕО)

  • русия-
  • украйна-
  • киев-
  • володимир зеленски

Украйна ще настоява за заседание на Съвета за сигурност на ООН във връзка с този удар, заяви държавният глава

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски е реагирал емоционално на руските изявления, че "украинските системи за противовъздушна отбрана, а не руските ракети, са виновни за нападението срещу детската болница "Охматдет", предава УНИАН.

"Какъв цинизъм проявяват отново гадовете от Кремъл, като казват, че "това е дело на украинските системи за противовъздушна отбрана". Че това е била "украинската противовъздушна отбрана", а не техният изчислен удар. Благодарен съм на всички украинци, които публикуват видеоклипове, на които конкретно се вижда директният ракетен удар, който днес рани и уби много украинци", е заявил Зеленски по време на пресконференция с Доналд Туск във Варшава.

Той е добавил, че "Украйна ще възстанови всичко, което руснаците са разрушили днес. Несъмнено ще отговорим на тези изверги от страна на Русия", е добавил Зеленски.

Държавният глава на Украйна е допълнил, че на всички пострадали е осигурена необходимата помощ.



"И задължително всички трябва да работим за това Русия да носи отговорност за терора, а Путин - за това, че е наредил ударите. Русия отговаря на всичко, което се опитват да обсъждат мира с нея, като удря домове и удря болници. Ето защо ние можем само да принудим Русия да сключи мир. Само заедно можем да направим това. Всички в света, които наистина искат мир. За целта се нуждаем от достатъчно подкрепа, от достатъчно решителност и съвместни действия", е подчертал Зеленски.

Той е отбелязал, че нито една държава сама не може да се противопостави на това нашествие от страна на Русия.

"Украйна го прави, но в съюз с нашите партньори рамо до рамо. В момента Украйна инициира свикването на извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН във връзка с руския удар по гражданска инфраструктура, включително и по детската болница", е подчертал Зеленски.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 77 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: