Тема: Украйна

10 Юли, 2024 15:05 4 416 152

Не, Украйна не е атакувала болницата в Киев. Ето фактите:

  • русия-
  • украйна-
  • киев-
  • ракети-
  • война

Руското министерство на отбраната отрече да носи отговорност за нападението, твърдейки, че руските въоръжени сили са атакували само военни обекти и бази на украинската авиация

Не, Украйна не е атакувала болницата в Киев. Ето фактите: - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия и различни публикации в социалните мрежи твърдят, че Украйна сама е атакувала детската болница в Киев. Ние анализирахме изображенията. От тях става ясно, че твърденията в публикациите са неверни.

В понеделник руски ракети удариха няколко цели в Украйна. При нападенията загинаха около 40 души. В украинската столица Киев голямата детска болница "Охматдит" пострада от директен ракетен удар. Разпространиха се кадри на родители, които изнасят бебета и децата си на ръце от болницата. Една снимка доби огромна популярност - на онкоболни деца, които получават химиотерапия на улицата до разрушената болница.

Руското министерство на отбраната отрече да носи отговорност за нападението, твърдейки, че руските въоръжени сили са атакували само военни обекти и бази на украинската авиация.

След атаката в социалните мрежи се появиха десетки публикации, които твърдят, че Русия не е извършила удара, а всъщност Украйна е атакувала болницата. Публикация в социалната мрежа Х твърди, че на мястото на нападението са открити отломки от ракета на украинската противовъздушна отбрана. Друг пост

пък твърди, че представя доказателства, че ракетата, ударила болницата, е предоставена на Украйна от Великобритания.

Твърдение: Украйна сама е атакувала детската болница в Киев.

Проверка на фактите: Невярно.

От обратна проверка по изображенията в една от публикациите, твърдящи, че шрапнелът, намерен близо до болницата, доказва, че ракетата не е руска, става ясно, че изображенията всъщност са стари. Някои от тях са се появили за първи път най-малко преди две години.

В същото време украинските въоръжени сили също публикуваха снимки от мястото на атаката, където ясно се вижда, че ракетата, ударила болницата, е произведена в Русия - Х-101. Фрагментите, които се виждат на тези изображения, показват и сериен номер, от който лесно може да се проследи моделът на ракетата. Сравнихме тези снимки с друго изображение, публикувано от информационна агенция "Асошиейтед прес". Детайлите и в двете изображения съвпадат. "На мястото на трагедията вече са открити доказателства - фрагменти от задната част на ракетата Х-101 със сериен номер", написаха от украинските въоръжени сили в официалния си Телеграм профил.

Според базирания в САЩ Център за стратегически и международни изследвания (Center for Strategic and International Studies - CSIS) ракетата Х-101 е стелт ракета, предназначена да поразява системите за противовъздушна отбрана, като лети на ниска височина, за да избегне радарните системи.

И анализът на Bellingcat, който използва кадри от социалните мрежи и 3D модел на ракетата, както и на експерти като Фабиан Хофман, докторант в Университета в Осло, специализиран в ракетните технологии, също сочи, че боеприпасът е руска крилата ракета Х-101.

Русия обвинява Украйна

Русия отрече да е извършила

нападението срещу болницата и вместо това започна да обвинява Украйна. В публикация в социалните мрежи Х и Телеграм Министерството на външните работи на Русия заяви, че атаките са били в отговор на "опитите на Киев да нанесе щети на обекти от руската енергийна инфраструктура и икономика". В поста министерството отрича да е атакувало граждански обекти, като добавя, че "многобройните публикувани снимки и кадри от Киев ясно потвърждават, че разрушенията са причинени от украинска ракета за противовъздушна отбрана".

Експертите смятат, че подобни инциденти могат да имат дългосрочни последици и за двете страни, като повлияят на обхвата на санкциите или на размера на подкрепата, която международната общност налага на воюващите страни или оказва на тях.

"Каквото и да видим представено от двете страни, трябва да бъдем много внимателни. Ако няма независим екип, който да разследва тези инциденти, смятам, че е много трудно да се стигне до дъното на това какво точно се случва", заяви пред ДВ Марина Мирон, изследовател в катедра "Военни изследвания" в Кралския колеж в Лондон.

Това обаче не е първият път, в който Русия се опитва да обвини Украйна, че сама нанася удари по цивилна инфраструктура в страната. Москва неколкократно е използвала дезинформация, за да прокара наратива, че подобни удари са дело на украинската противовъздушна отбрана и продължава да твърди, че руските военни не обстрелват цивилни цели. Доказателства за противното обаче има за редица от ударите, които Русия извършва по цивилна инфраструктура от началото на пълномащабната инвазия в Украйна през 2022 година насам.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 смях

    155 32 Отговор
    Казаха ви: ракетата е норвежка. Вероятно изстреляна от украинско ПВО, директно ударила болницата! Директно. А не под друг ъгъл!

    Коментиран от #10, #22, #42

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 отново

    118 16 Отговор
    укропикчърс с любезното съдействие на гьобелсвеле.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния Софиянец

    122 13 Отговор
    Ракетата която удари болницата няма крила.От ПВО е.

    Коментиран от #120

  • 8 Верно ли

    102 11 Отговор
    Щом фактчекърите на зелето казват, значи ще е точно така, както разправят :)))) А снимката е направо в 10ката - даже пуснах сълза!!!

    Коментиран от #17

  • 9 Сандо

    109 12 Отговор
    Тия се преумориха да ни убеждават,че не са укрите.Добре,съгласни сме.Значи са чужденците,които са били екипаж на злополучната укронацистка РСЗО.

    Коментиран от #118

  • 10 Хахахахахахахаха

    106 12 Отговор

    До коментар #3 от "смях":

    FT: Откриха западни компоненти в използваната за удара по "Охматдет" ракета".

    Започват с оправданията. Доказателства има, но кравите до последно ще въртят и сучят
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Няма Нужда

    77 6 Отговор
    Ааааааа, Дойче Зеле са обади.
  • 13 ебрееее

    86 11 Отговор
    ъкрайната ще се превърне във една пустиня щом си посяга на децата и обвинява други за това,.а зеления ще пълзи да търси капчица водичка из тази пустиня и ще намери само руски войници облекчаващи се в жегата,така ще има кво да пийне
  • 14 Сила

    15 59 Отговор
    ВТОРИ ДЕН ОГЛУШИТЕЛНО МЪЛЧАНИЕ И ЗЛОВОННА МИРИЗМА НА МРЪСЕН ЧОРАП ...

    Коментиран от #16

  • 15 Луда укро

    84 4 Отговор
    Пропаганда.русия не е атакувала болницата.буча втора серия.колко жертви има от болницата и защо е била празна
  • 16 Мощ

    41 8 Отговор

    До коментар #14 от "Сила":

    Че той да не тп като вас. Технически грамотен и разбира повече от нас.аните памперси.
  • 17 За снимката

    45 7 Отговор

    До коментар #8 от "Верно ли":

    Как да я кръстим? Кърмещ жедър става ли?
  • 18 Естествено че атаката не е от Русия

    79 9 Отговор
    Едва ли има някой , който да вярва на украинската власт или още по малко на Дойче зеле
  • 19 Европеец

    80 9 Отговор

    До коментар #1 от "хххх":

    Автора на статията не го чета.... Какъв е интересът на Русия преди срещата на НАТО да бомби детска болница, колко струва една ракета и какъв е смисъла от евентуално такова нападение..... Кой има интерес от такова нападение, отговора всеки мислещ може да го намери сам..... Ако се направи независимо разследване като се видят плановете на руските удари и записите на отговорите на украинското пво може да установи истината.... Снимки на падналата ракета са на състоятелни, тъй като Украйна има складиране много отломки от руски ракети.... Според мен поражението е дело на украинското пво.... Грешки винаги са възможни и при най-технологичните въоръжения....

    Коментиран от #39, #41, #87

  • 20 Правилно

    67 8 Отговор
    Колкото и да повтаеят никой не верва на Укръина. Даже и да е истинъ.

    Коментиран от #128

  • 21 Категорично

    60 4 Отговор
    Украйна не е атакувала детската болница
    Станало е недоразумение и то неволно а не нарочно
    Ракетата която е поразила болницата е на Норвегия и зенитна ракета самите поражения категорично го доказват
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ачо

    56 12 Отговор
    Платена публикация.Това е потвърдено с факти от западни разследващи,базирано на алализ от записите на камери преди удара на ракетата.Ракетата е западна и е изстреляна от Украинското ПВО.Не слушайте какво ДВ казва.Частите (отломките които са намерени) не са от русла ракета а от норвежка. ДВ лъже.

    Коментиран от #33

  • 24 Стигнах до Дойче веле

    50 5 Отговор
    И спрях да чета повече.

    Коментиран от #44

  • 25 Злобното Джуджи

    49 11 Отговор
    "...Твърдение: Украйна сама е атакувала детската болница в Киев...."

    Това не е твърдение, а Доказан Факт.
    Цинизмът и Зверствата на Бандерите нямат граници.
    Голодомор през 1932-33г също е изобретение на Украйна.

    Коментиран от #35

  • 26 Един въпрос

    63 8 Отговор
    Защо не писахте толкова много ,когато Украйна удари плажа с касетъчни боеприпаси ?Покажете видеото.Нали уж случайно било .Хората дето пострадаха там по-малко хора ли са от тези в Киев ?Или на едни живота го оценявате по-скъпо .И да на снимките много ясно се вижда въпреки напъните ви,че ракетата не е е руска.p.s.Между другото някак пропуснахте да отразите,че операторите стреляли по плажа са чужди граждани и вече са унищожени заедно с установката извършила това.
  • 27 Уса

    59 7 Отговор
    Спрете да се самоизтезавате цяла Америка разбра,че украинците са ударили болницата само вие още напъвате вечно последните
  • 28 Механик

    40 4 Отговор
    Бе нали контранаступа върви. Ко са оплаквате?
  • 29 Хахахаха

    10 26 Отговор

    До коментар #6 от "Юуп":

    А къде е руското ПВО? На плажа в Севастопол ли? Да сваля над главите на цивилните, нали?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 да бе да

    53 7 Отговор
    Абе дойчовеле, когато американците бомбиха в Ирак наред и по сватби и по болници, не ривахте, но сега колкото можете напъвате
  • 32 Само да кажа

    45 9 Отговор
    Парчета от руски ракети всеки може да отнесе и да снима, особено ако е предварително планувано.
    Чак пък серийния номер снимаха веднага....
  • 33 Хахахаха

    4 12 Отговор

    До коментар #23 от "Ачо":

    Кой го казва това?
  • 34 DW - Пропаганден машинен

    53 5 Отговор
    По стара пропагандна традиция, "щом DW твърдят нещо значи е точно обратното"!!!
    Тоест да се разбира, че Украйна сама е ударила болницата за да предизвика пореден черен ПР срещу Русия и да проси още пари и оръжия за сметка на невинните цивилни!
  • 35 Хахахаха

    5 11 Отговор

    До коментар #25 от "Злобното Джуджи":

    Дай доказателствата?
  • 36 Ами то е факт

    42 6 Отговор
    Че Украйна не е изстреляла ракетата. Ами много просто тия всичките ЗРК системи се управляват от американски или натовски военнслужещите. Ха сега сетете се кой е виновен.
  • 37 Хихихи

    40 6 Отговор

    До коментар #22 от "Хахахаха":

    Ами гледай целите клипове, не само частите които ти показват тук Руснаците удрят завода, норвежкката- болницата. Факт, показан от киевчани.

    Коментиран от #45

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Путин

    4 22 Отговор
    Дорогие ребята я ударил вам ....
  • 41 фон дьо Лаенен Фекалиина

    16 2 Отговор

    До коментар #19 от "Европеец":

    и аз това им казвам, да не прибързват с заключенията
  • 42 Ха Ха

    8 44 Отговор

    До коментар #3 от "смях":

    Казал ни бил.... Поредният форумен специалист" виждал ракета само на снимка.
    Истинските специалисти доказаха, че ракетата е руска, а вие си лайте по форумите и си мислете, че някой нормален ще ви повярва!

    Коментиран от #104

  • 43 Кравиц

    27 3 Отговор
    Укроовчарчето пак с Квартал сценарий Буча 5.
  • 44 Европеец

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "Стигнах до Дойче веле":

    Правилно се сторил и аз така направих....
  • 45 Хахахаха

    8 0 Отговор

    До коментар #37 от "Хихихи":

    Дай го целия клип?

    Коментиран от #54, #62

  • 46 Тонката

    36 6 Отговор
    Бла-бла-бла....Украинските нацисти начело с наркомана Зеленски избомбиха детската болница, колкото и вие жалки американски подлоги да го отричате!🤣

    Коментиран от #63

  • 47 Дойчозелевизми

    23 1 Отговор
    Много искам да я прочета статията, ама нямам желание.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ванков

    23 1 Отговор
    Дойче зеле, на вас трябва ли да ви се верва? Вие ли сте последна инстанция на истината? Аре нема нужда!
  • 50 Зеленото Джуджи

    23 2 Отговор
    Тая Бандера на снимката защо така гадно се усмихва ?
    Сякаш иска да счупи главичката на бебенцето и да го представи за жертва 😆😆😆

    Коментиран от #55

  • 51 az #СВО

    31 4 Отговор
    Най-забавното в цялата работа е как всякакви "Иксперти" са впрегнати да доказват, че ЗУР AIM-120 AMRAAM, всъщност е КР Х - 101!

    То е същото, както да се твърди, че мотоциклетът всъщност е автомобил ... :))))

    Забавно, а?
    Хахахахаха!

    Коментиран от #60

  • 52 Не че нещо но..

    30 3 Отговор
    Ало журналистите......Дайте снимки на различните ракети една до друга за сравнение.Снимки бол в нета.Покажете и стоп кадъра от видеото на ракетата миг преди да попадне в болницата.Оставете хората сами да преценят кой лъже.Самия факт,че не го правите говори повече от всичките глупости и манипулации дето пишете.

    Коментиран от #72

  • 53 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    23 3 Отговор

    До коментар #1 от "хххх":

    МИ ВЧЕРА МРЪСНИ УКРИ РАЗБРАХТЕ ЛИ КОЙ Е ГРЪМНАЛ БОЛНИЦАТА ???МАЙ РАЗБРАХТЕ 2015 УКРИ УМРЯХА ВЧЕРА ЗА КРАВАРСКИ ИНТЕРЕСИ .....СКОРО НЯМА ДА ИМА ЖИВ УКРАИНЕЦ ЗАЩОТО СТЕ СЛУГИ НА КРАВАРИТЕ .СКОРО ДА СЕ ГОТВЯТ И БЪЛГАРСКИТЕ КРАВАРСКИ СЛУГИ
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Зелени Ски

    17 5 Отговор

    До коментар #50 от "Зеленото Джуджи":

    Нали нещо уж за онкоболни деца била, защо разнасят да снимат някакви новородени бебоци?

    Коментиран от #61

  • 56 факуса

    26 3 Отговор
    не е ама така се е получило, уцелили са болницата,и трактористите в полша не са искали да уцелят, ама на уцелиха ги,пак обвиниха руснаците ама не се получи, и сег е така ама на атлантиците е изгодно русия да е виновна,докат накрая атома не отрезви всички атлантици интриганти
  • 57 Ганчев

    6 23 Отговор
    Удри по руско-съветската гадь
    Удри,бе!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Отреазвяващ

    3 1 Отговор
    По-умния отстъпва.
  • 60 Мда

    5 6 Отговор

    До коментар #51 от "az #СВО":

    Само, че първата е за въздушни цели, втората за земни. Сега погледни клипа и виж на къде лети ракетата.

    Коментиран от #82

  • 61 Хахахаха

    8 11 Отговор

    До коментар #55 от "Зелени Ски":

    Що, онкоболни бебета няма ли бе копейка?

    Коментиран от #74

  • 62 Хихихихи

    14 2 Отговор

    До коментар #45 от "Хахахаха":

    Жандарма не дава. Пратих ти три в един файл, разпространени в САЩ по СМИ. Но тук са по набожни от папата. Ако си кадърен ще ги намериш, има ги във всички свободни сайтове. Има ги и в западни, източни и наши сайтове. Целите, не частичните!!!

    Коментиран от #88

  • 63 Абассъм

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "Тонката":

    Нали не е болница, или аз нещо ?
  • 64 А бе

    9 20 Отговор
    Щом путинофилските слуги са се активирали да оправдават всяко доказателство, с елементарни измишльотини, значи наистина руснаците са виновни, както беше и в Буча.

    Коментиран от #71

  • 65 България 🇧🇬

    19 8 Отговор
    Не си губете времето да четете сороска пропаганда която оправдава окраунските фашисти

    Коментиран от #69, #84

  • 66 Смърфиета

    11 5 Отговор
    Това никакви факти не са, защото ръкетата е донесена от другаде. Нея я отбива ръкетата на украйнската ПВО, от огневата точка на територията на болницата, за да пази. Там има руски разузнавателен дрон, който се оплита в крилата на руската междуконтинентална ръкета и ръкетата на украинската ПВО се преобръща и пада в шоковата зала, където трагично почиват 211 детца. Но тя все пак изпълнява мисията си защото ако руската ръкета беще паднала, просто немаще да устанат детца ,а да изгорят – руската ръкета носи 450 кила тротилов еквивалент.
  • 67 Тишо

    6 22 Отговор
    Десет години да се готвиш за война
    Да тръгнеш за Киев за три дни,за Берлин за седмица, до Лисабон за две.Да стигнеш до Волчанск и да те пребият като куче.Да убиваш деца в болница.. Страшно е!

    Коментиран от #81

  • 68 Сценарист на Снимки

    16 5 Отговор
    На преден план - един чичак в черно разнася новородено бебе, до него седнал друг чичак (вероятно подпийнал), прозорците облепени с черен найлон - ще боядисваме значи ......

    Коментиран от #78

  • 69 БЕЛЯТА

    10 19 Отговор

    До коментар #65 от "България 🇧🇬":

    Много Путинисти се разквичахте! Отивате като доброволци, да св биете срещу Украйна!

    Коментиран от #83

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Мда

    5 14 Отговор

    До коментар #52 от "Не че нещо но..":

    Прочети доказателствата от Белингкат и там си сравни снимките. Едно към едно руска ракета Х-101.

    Коментиран от #80

  • 73 Мнение

    18 6 Отговор
    Разбира се, че Украйна е атакувала болницата,с цел да хвърли кал по руската федерация! А на Дойче веле не трябва да се вярва на нито една дума, която пише за войната в Украйна! Повтарям,на нито една дума!
  • 74 Копейка

    4 6 Отговор

    До коментар #61 от "Хахахаха":

    Това бебе е на два дена бе, умен.
  • 75 ВСЪШНОСТ!

    6 16 Отговор
    Братушките са правили подобни работи…взривяване на панелки из русия, имвсякакви други гадости и сега си въобразяват, че някой ще им повярва, на принципа имедните и другите са маскари!
  • 76 Хах

    15 3 Отговор
    Буча 2 нещо за епруветката в оон от колин пауъл хахаха
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Смърфиета

    7 1 Отговор

    До коментар #68 от "Сценарист на Снимки":

    Не "чичàк", а "чѝчи".
  • 79 Гръч

    16 4 Отговор
    Зеления боклук се нагуши с пари от геноцида над украинците
  • 80 Смърфиета

    13 3 Отговор

    До коментар #72 от "Мда":

    Това пък режисьорче Христо Грозев, покойния много насериозно се беще вземал.
  • 81 Мнение

    17 2 Отговор

    До коментар #67 от "Тишо":

    Срашна е и алеята на ангелите в Донбас неразумни юроде!
  • 82 az #СВО

    24 5 Отговор

    До коментар #60 от "Мда":

    И ти не различаваш мотор от кола!
    Хахахаха.

    А сега сериозно!
    Със ЗУР-ове за "въздушни" цели киевското ПВО изпоразстреля немалко жилищни блокове в Киев. Оказа се, че най-опасно за живота на цивилните в бивша Украйна е украинското ПВО! :))) Факт!

    Най-вероятно ракетата е била с дефект защото на въпросното видео няма следа от работещ двигател. Пада по инерция. Всякакъв боклук с изтекли експлоатационни срокове беше закаран на Киев.

    Ако беше X - 101 досега да бяха демонстрирали отломките й...

    Коментиран от #93

  • 83 Кооо

    14 7 Отговор

    До коментар #69 от "БЕЛЯТА":

    Зеленски проси за пари и фронтоваци слагай каската и заминавай докато има останали живи ватенки,че свършиха и лопатите и пералните свършиха,побързай стани герой

    Коментиран от #91

  • 84 Поаро

    10 28 Отговор

    До коментар #65 от "България 🇧🇬":

    Не петни името на хубавата ни България ,като пишеш възхвали за руските варвари-убийци на деца. Помни,че има карма и ако имаш деца,не се кланяй на садистите от Империята на злото.

    Коментиран от #86, #89, #92

  • 85 СССР

    18 2 Отговор
    : ) )))) : )))) кой го казва? :)))))))))))))))))))) Я да видим,плуват ли корабчета в оченцето,а,ов4е деле? : ))))))))Да,верно,не е покрайнска ракетата.Норвежка била,обаче веднага сте я пребоядисали в синьо,бяло и червено.То,същите цветове ги има и в норвежкото знаме :)))))))
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Факт

    14 2 Отговор

    До коментар #19 от "Европеец":

    И там е разхождат накви статисти..
  • 88 Хахахаха

    5 18 Отговор

    До коментар #62 от "Хихихихи":

    А ти от къде знаеш, че гледаш достоверните? Или така ти казаха от руското посолство?

    Коментиран от #96

  • 89 Смърфиета

    3 5 Отговор

    До коментар #84 от "Поаро":

    Обаче ако нямащ дитца, им се кланяй (на съдистите от империята на злото).
  • 90 Чебурашка

    5 19 Отговор

    До коментар #70 от "Бесен-_ Язовец":

    Ти си пази твоя гръб. Има провидение и всеки,който се кланя на руските варвари, на убийците на невинни деца, ще го застигне Божият гняв.

    Коментиран от #95, #100, #127, #135

  • 91 БЕЛЯТА

    6 12 Отговор

    До коментар #83 от "Кооо":

    От Mozkвa ли пишеш, opke?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Смърфиета

    11 2 Отговор

    До коментар #82 от "az #СВО":

    Естествено, че е с дефект ръкетата, но така е разпоредено отгоре, ако не от Сирски, от Зеленски. Такава им я пращат.
  • 94 Мда

    10 2 Отговор

    До коментар #58 от "факуса":

    Ми виж пораженията от падналата чак в Полша пво ракета и ги сравни с тези.
  • 95 любител

    15 1 Отговор

    До коментар #90 от "Чебурашка":

    ами пази се тогава щом вярваш на надрусания и краварите. браво глу-----к.
  • 96 Хихихихи

    21 2 Отговор

    До коментар #88 от "Хахахаха":

    Гледам същите, които ти пуснат от краварското посолство тук... за такива като теб, но гледам целите клипове , не орязани като за обли г0000веда.
  • 97 Харон

    5 12 Отговор
    Много лесно. Да се съберат от отломките електронните платки. На тях навярно, комерсиалните полупроводници, са руско производство. Например в противовъздушните ракети транзисторите които управляват крилата са КТ 808. КТ 809 може да Ви е познат/Юность телевизор/, защото той е в осцилатора за високо напрежение. Само при руснаците има 3 вида качество на производство. КТ -Комерсиално Транзистор, 2Т- промишлено, 1Т -военно. Тук навярно са 1Т 808. Така за западните елементи. Навярно са изтрити надписите или премаркирани, но краката, изводите размерите са в инч. Докато руските са метрични. Значи вземам тези елементи които са с изводи на по 1 растел или или по-малко и свалям, металната или пластмасовото покритие. Когато се вижда чисто чипът на интегралната схема там има пълната информация кодировка, кой, къде, кога е произвел чипът....Другото е вече работа на спец службите, кой, кога, как е доставил тази схема на руснаците. И с голяма вероятност той да падне в депресия и да се самоубие и стане новина на 4.-5. страница на новините, ако стане въобще....
  • 98 стоян георгиев

    5 26 Отговор
    След толкова много доказателства бгтрола си истава категоричен.не путлер и това е.буча е цирк мариопул го срути украйна русия не е нападала Украйна малайзииския самолет го свалиха украинците и сега за последно болницата с децата в нея е ударила украинска ракета.после викат не ни уважавате???!!!!еее верно е!хахахахаха!

    Коментиран от #101, #115, #133

  • 99 Голям праз

    21 3 Отговор

    До коментар #30 от "Мда":

    Независими журналисти, вярваш ли си?
    След атаката украинците обявиха, че са свалили 32 от изстреляни 40 ракети, обаче на видеото се вижда, че 6 от тях се взривяват в завода, да приемем, че седмата удря болницата . Как осмата не свалена удря на няколко места едновременно? Нещо друго за боравещите с факти и не лъжещи украинци?
  • 100 Смърфиета

    2 2 Отговор

    До коментар #90 от "Чебурашка":

    След като родителите им са виновни, дитцата невиновни ли да бъдат?
  • 101 Смърфиета

    8 2 Отговор

    До коментар #98 от "стоян георгиев":

    Напротив, аз първо питам ти мен дали ме оважаващ, след това ти демонстрирам, че аз не те овъжавам.

    Коментиран от #113

  • 102 Марийка

    17 2 Отговор
    Кой пък чете DW? А да му вярваш е пълен абсурд!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Старец

    19 3 Отговор

    До коментар #42 от "Ха Ха":

    "Истинските специалисти доказаха, че ракетата е руска," Кои са те. Американски подлоги.
  • 105 az #СВО

    16 5 Отговор
    Извънредно!

    Успешно са завършени изпитанията на руския ракетен двигател РД-191М.

    Това означава:

    1. Пилотируема РН "Ангара А5" от комплекса "Амур", съответно използване на новия КК "Орел".

    2. Възможност за изграждането на руската орбитална станция.

    3. Възможност за полет към Луната.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 укронацистите и подържницине си са винов

    16 4 Отговор
    Украйна атакувала болницата си с норвежка ракета.Фактите са такива.
  • 111 дойче зеле

    11 5 Отговор
    Дайте снимките и клиповете. Там много ясно се вижда каква е ракетата.

    Аз не виждам причина да се лъже. Това само вреди на Украйна. Както руските ракети падат като тухли в Русия, така и украинците грешат със старите боеприпаси.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 стоян георгиев

    2 20 Отговор

    До коментар #101 от "Смърфиета":

    Дреме ми на уреда за вас просяци руски.ни един от вас няма да спестява в рубли и да си купи лада .големи сте на приказки ама не сте луди поне повечето и се завирате в ес и нато а не драпате за русия или виетнам.та жалките ви двойни стандарти само ме забавляват.липсата ви на морал също.

    Коментиран от #131

  • 114 Човек с очи

    16 2 Отговор
    Аз също анализирах изображенията.
    Обаче не плащат, за да лъжа като DW, затова мога да изкажа друго мнение, безплатно.
  • 115 Ха хо

    11 3 Отговор

    До коментар #98 от "стоян георгиев":

    Никой не ти е дал доказателства, а стъкмистика! Профила на ракетата не е на Х 101, факт!

    Коментиран от #121

  • 116 Иван Грозний

    16 3 Отговор
    В най- скоро време ракета ще порази и скривалището на Зеления еврейски плъх.Услужливите камери ще покажат как Еврейчето се самоизравя изпод бетона с цукало на тиквата и тържествено обявява,че руските мръсници са се опитали да го ликвидират.Със сто ракети,обаче той е оцелял и за да продължи борбата срещу гнусния агресор му трябват още 5 милиарда долара- за ново цукало,памперси,лекарства за депресия,за нова резиденция,нов анцунг...Абе най- добре 10 милиарда в неговата сметка,за да продължи да обикаля света и да разказва вдъхновено.
  • 117 Останаха ли укри

    12 5 Отговор
    Това си е тактиката на укрите! Стрелят от жилищни квартали, училиша, болници, кръстовища,... Има достатъчно клипове в тубата. Целта на тая "информация" е да просят съчуствие и помощи от запада
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Той православния чечен

    3 10 Отговор
    Собствените си деца не пази, та украйнските 🙄🙄🙄
    Това е утайката на Азия😂😂😂
    Пият традиционен антифриз и се отправят към сибирският рай😂😂😂
    Сибирски талибани😂😂😂
  • 120 фейк

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    дойче веле са № 1 по фалшиви новини..."било лесно да потвърди че ракета била руска".дори имаше снимки на която пишеше сериен номер и само с телефона си може да го сканираш и получаваш цялата информация за стоката и може да я поръчаш онлайн..примерно централа на дойче веле германия и незабавна доставка..ще им я сервират без пари..
  • 121 стоян георгиев

    6 9 Отговор

    До коментар #115 от "Ха хо":

    Ти кой си? Не че нещо ама вие тримата анонимни трола срещу учени с имената си от целия свят.на кой да вярвам? На тебе ли дето име даже нямаш???

    Коментиран от #130, #132

  • 122 Акрейто

    9 2 Отговор
    Да бе ракета сред отломки, че те могат да бъдат от други места и по друго време, .
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Не знам

    6 3 Отговор
    Какво 3D е прави тоя ама ракетата дето падна , няма крила баце
  • 127 Поаро

    2 1 Отговор

    До коментар #90 от "Чебурашка":

    Убичъм да съ фащъм зъ палцити! Ши мъ увъжиш ли?
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Мозъчен тръст

    7 1 Отговор
    Тая плитка пропаганда има само обратен ефект.
  • 130 Тонката

    8 3 Отговор

    До коментар #121 от "стоян георгиев":

    Това е дело на наркомана! Както и Буча! Както и десетките други престъпления срещу украинците.
    Сещате ли се, когато "ние" твърдяхме, че израелската армия е убила повече израелци от Хамас на 7-ми....октомври ли беше? Сещате ли се?
    Тогава "вие" отново използвахте същите абсурдни аргументи и твърдяхте, че Хамас са ги убили...Е хайде сега отворете израелските вестници и прочетете за какво иде реч....Била е задействана Директивата Ханибал, която задължава израелската армия да застреля всеки израелски гражданин, който може попадне в плен....Четете! А не висете тук да пишете само дивотии!
  • 131 Смърфиета

    4 1 Отговор

    До коментар #113 от "стоян георгиев":

    Ти така си мислиш.
  • 132 Ха хо

    5 2 Отговор

    До коментар #121 от "стоян георгиев":

    Виждам,че си развълнуван във всички антируски теми! Няма лошо,всеки има право на мнение,но твоето отива към истерия! Тупай леко топката да не получиш инфаркт, и да си избършиш пяната от устичката!
  • 133 Голям праз

    7 2 Отговор

    До коментар #98 от "стоян георгиев":

    Малайзийския самолет не го свалиха украинците, те само го използваха за прикритие, което доведе до свалянето му. Апропо, кога ще ни обясниш за химическите оръжия на Садам?
  • 134 кобрабг

    7 2 Отговор
    ако беше ракетата дето твърдят сградата няма да я има
  • 135 пРАВ СИ

    8 0 Отговор

    До коментар #90 от "Чебурашка":

    Господ е минал 2020 г през АЛЕЯТА НА АНГЕЛЧЕТАТА . ПРОВИДЕНИЕТО връщал

    Коментиран от #137

  • 136 Вече няма значение

    5 0 Отговор
    Те и в началото на войната не бяха стреляли по Полша!!!
    Сещайте се сами.
  • 137 пРАВ СИ

    5 1 Отговор

    До коментар #135 от "пРАВ СИ":

    Господ е минал 2020 г през АЛЕЯТА НА АНГЕЛЧЕТАТА . ПРОВИДЕНИЕТО се връща. Жалко за дечицата ще тежат на съвеста на ЗЕЛЕНИЯ ПРОСЯК (НАРКОМАН)
  • 138 Дойчин Велев

    5 1 Отговор
    Вярно смешно и неубедително е- , но поне опитах.
    Надявам се че все някой ще се върже на "фактчекинга" ми.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Много е неприятно да се погазват правата на словото във сайтовете каква свобода каква демокрация лицемерие
  • 142 Бук

    6 1 Отговор
    Същото като Бучата, превъзходна Холивудска Продукция. Горките хора, своите да ги ползват за месо, отврът.
  • 143 Украйна

    4 1 Отговор
    Два пъти унищожи собствените си граждани военнопленници .
    Дали не и детска болница преди срещата на Нато ?

    Амнести сигнализира за поставяне на укр военни в граждански обекти .
    Защо ли е ударена 1 сграда от цял болничен комплекс .
    Няма кратер , само отломки
  • 144 Не е нужно да го четеш

    0 1 Отговор
    Тъждествено ранно е да се напише "Слънцето изгрява от запад". Такива писания ще докарат "атомно решение на проблема". Останалите живи да решават кой е виновен.
  • 145 Номерата от репертоара на клоуна

    2 1 Отговор
    За клоуна и неговите постановки ще се говори дълго, ако гооставят още да "твори" постановки предпишете им на руснаците
  • 146 Само лъжете

    5 0 Отговор
    Ей. Ония Бандее това каза, тоя Бандер това направи. Фашисти са бе
  • 147 Какви факти ?

    5 2 Отговор
    Манипулации на Укрорайха и атлантическите фашисти.
    Защо ПВО батареите да в жилищни райони бе престъпници?
    За да ползвате цивилните за щит и да ги избивате
  • 148 Грух

    3 2 Отговор
    Или лудите крави ще унищожат човечеството, или човечеството ще успее да ги озапти преди това... Трето няма..
  • 149 Въпрос

    3 2 Отговор
    Явно някои си мислят че ядем доматите с колците..Някой от вас виждал ли е поражения от различни количества взрив?Аз 30 г0дини това правя..Това ,което показват като разрушение е от не повече от 30 килограма взривно вещество.А цитираната ракета носи стотици килограми.Ако беше такава от това здание нямаше да има и помен а не само разрушено крило от не повече от 200 квадрата.Много по вероятно е да е противовъздушна ракета-те имат подобно количество взрив.

    Коментиран от #151

  • 150 М3 голд

    0 0 Отговор
    Много объркано статия. Някой се мъчи да прави анализи и накрая няма категорични изводи. Като се замислим, че това е DW и кой е интересът им, се питам: тази болница атакувана ли е? От кого? Може ли да е грешка на атакуващия? Кой има и кой няма сметка от шума около случая? Прилича ли този случай на други, оспорвани от двете страни, примерно Буча? Много жалко за жертвите и за децата. Жалко и за онези, от плажа, атакувани с ракета със шрапнели. И за тази маскирана и по същество братоубийствена война!
  • 151 Сигурно си прав!

    0 0 Отговор

    До коментар #149 от "Въпрос":

    Гледам извадиха от накъде част от ракетата, казват от двигателя. Нещо с цилиндрична форма, с диаметър около 20 см. Хайде, кажете че не е от снаряд на ПВО и нацъкайте минуси.
  • 152 Горбачовче

    0 0 Отговор
    Ако ги питаш, те нито една ракета не са изпратили в Украйна. Ами украинците сами се стрелят. Един път не беше тяхна грешка.
Новини по държави: