Отидете към основна версия

1 370 50

Кулеба разговаря със Сиярто във Вашингтон: Никакви мирни предложения не могат да бъдат базирани на руския наратив

  • дмитро кулеба-
  • петер сиярто-
  • украйна-
  • унгария-
  • вашингтон

Срещата между Кулеба и Сиярто следва дипломатическата обиколка на унгарския премиер Виктор Орбан, която включваше посещения в Киев, Москва и Пекин

Среща в Киев, Украйна, 22 юли 2021 г./ Снимка: БГНЕС

Украинският външен министър Дмитро Кулеба разговаря с унгарския си колега Петер Сиярто във Вашингтон относно продължаващата конфликтна ситуация и стъпките към организирането на втора международна среща, насочена към постигане на мир в Украйна, предават Ройтерс и БТА.

Кулеба подчерта, че никакви мирни инициатив не трябва да се съгласуват с руската гледна точка.

„В този контекст подчертах, че никакви мирни инициативи не могат да се основават на руския наратив“, написа той в социалната мрежа „Екс“.

"Неотдавнашната руска атака срещу детската болница в Охматдит за пореден път показва, че сговорчивостта към Путин не дава резултат, защото той продължава да се стреми към война, и ние трябва заедно да го накараме да приеме справедлив и траен мир", добави още Кулеба.

Срещата между Кулеба и Сиярто следва дипломатическата обиколка на унгарския премиер Виктор Орбан, която включваше посещения в Киев, Москва и Пекин. Пътуването на Орбан, описано като "мисия за мир", имаше за цел да обсъди конфликта.

"В продължение на споразуменията, постигнати по време на неотдавнашното посещение на унгарския министър-председател Виктор Орбан в Киев, обсъдихме и по-нататъшни съвместни стъпки за развитие на двустранните отношения", заяви Кулеба.

Украйна изрази загриженост, отбелязвайки, че дискусиите в Москва не са били в координация с Киев, което повдига въпроси относно ефективността и съответствието на тези мирни преговори.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: