Отидете към основна версия

6 028 83

В Украйна бяха подпалени две военни машини

  • украйна-
  • киев-
  • пожар

В последно време в Украйна често се регистрират случаи на палежи на железопътната инфраструктура

Снимка: ЕРА/БГНЕС

В Украйна неизвестни подпалиха два автомобила на украински военнослужещи, съобщи украинското издание "Страна" с позоваване на източник в правоприлагащите органи.

„В Киев, в район Оболонски, в късно вечерта в петък - 19 юли, беше подпалена кола, която принадлежи на военен“, цитира изданието източник. Колата не е изгоряла напълно. Образувано е наказателно дело за „възпрепятстване на въоръжените сили на Украйна“.

В последно време в Украйна често се регистрират случаи на палежи на железопътната инфраструктура и превозни средства, принадлежащи на военните от въоръжените сили на Украйна. Съобщения за инциденти в железниците идват от Николаевска, Одеска, Сумска и Черкаска област.

Относно военните превозни средства, чрез паленето им населението протестира срещу принудителната мобилизация. На този фон украинските военни започнаха да поставят надписа „Не TCK“ върху превозните си средства, което ясно показва, че те не служат в териториалните наборни центрове (TCC) - така се наричат службите за военна регистрация и набор в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 70 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: