Отидете към основна версия

1 372 37

Проучване на Bloomberg: Камала Харис води пред Доналд Тръмп в седем ключови колебаещи се щата

  • камала харис-
  • преднина-
  • доналд тръмп-
  • президентски избори в сащ

Според Bloomberg Харис е предизвикала вълна от ентусиазъм сред младите, чернокожи и испаноговорящи избиратели.

Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Камала Харис е спечелила предимство пред Доналд Тръмп в седем ключови колебаещи се щата в САЩ, според проучване на Bloomberg. Харис е подкрепена от 48% от гласоподавателите, в сравнение с 47% за Тръмп. Това е по-силно представяне от изоставането с две точки на президента Джо Байдън от Тръмп, преди Байдън да отпадне от надпреварата. Харис изпревари Тръмп в Аризона и Невада и значително увеличи преднината на Байдън в Мичиган, цитирано от Фокус.

"Цифрите показват, че Харис има шанс да събере коалицията от гласоподаватели, които отведоха президента Барак Обама до Белия дом, и предлага по-ясен път към победата от Байдън, който имаше трудности да се хареса на демократическата база“, пояснява Bloomberg.

Като цяло в изследваните колебаещи се щати - Аризона, Джорджия, Мичиган, Невада, Северна Каролина, Пенсилвания и Уисконсин - разликата между кандидатите е в рамките на статистическата грешка на анкетата. В същото време, пише изданието, Харис може би в момента се наслаждава на "фаза на медения месец" - и тя все още не е спечелила доверие по някои жизненоважни въпроси за избирателите, по-специално способността си да управлява икономиката и имиграцията.

Според Bloomberg Харис е предизвикала вълна от ентусиазъм сред младите, чернокожи и испаноговорящи избиратели.

Повече от една трета от гласоподавателите в седем избирателни района казват, че е значително по-вероятно да гласуват сега, когато надпреварата е между Тръмп и Харис, нараствайки съответно до 49% и 44% сред чернокожите и испаноговорящите. Близо две трети от чернокожите избиратели казват, че е малко или много по-вероятно да гласуват през ноември.

В същото време, отбелязва Bloomberg, оттеглянето на Байдън вече е повлияло на предизборната стратегия на Тръмп.

"Тръмп, който се е специализирал в унижението, изпитва затруднения да дефинира новия си съперник, без да изглежда расист или сексист и да отблъсне гласоподавателите в колебаещите се щати“, пише изданието.

Харис значително повиши общия си рейтинг на доверие сред американците през последните дни, след като Джо Байдън обяви оттеглянето си от предизборната кампания.

Бившият президент на САЩ Барак Обама и бившата първа дама Мишел Обама подкрепиха кандидатурата на Камала Харис за нов ръководител на Белия дом от Демократическата партия.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 30 гласа.

Свързани новини