Отидете към основна версия

3 696 49

The Washington Post: Киев се страхува от преговори между САЩ и Русия за "урегулиране" на Украйна

  • сащ-
  • русия-
  • украйна-
  • затворници

Украинските власти и нейните граждани наблюдават с тревога резултатите от размяната на затворници между двете страни, пише изданието

Украинските власти и нейните граждани наблюдават с тревога резултатите от размяната на затворници между Русия и Съединените щати, което показва, че Москва и Западът могат да преговарят. Това мнение се съдържа в статия, публикувана в петък на уебсайта на вестник The Washington Post.

Както отбелязва изданието, мнозина в Украйна се чудят какво може да означава за тяхната страна сделката, сключена между Русия и Съединените щати. В Киев, подчертава вестникът, „отдавна се страхуват“, че Съединените щати могат да започнат „тайни преговори“ с Русия за урегулиране в Украйна.

„Украинците разбират, че страната им оцелява благодарение на свободно предоставените оръжия и пари, взети назаем и дарени от чужди държави. Ако едно от тези спасителни въжета се скъса, Украйна ще бъде изправена пред големи проблеми“, смятат авторите на статията. В това отношение, продължиха те, „новината за сделката със затворниците – резултат от месеци на усърдни и сложни дипломатически преговори между Москва и Вашингтон – накара някои украинци да са предпазливи.“

По-рано Центърът за връзки с обществеността на ФСБ на Русия съобщи, че в резултат на размяната на летището в Анкара са върнати в родината им осем руски граждани, задържани и лишени от свобода в някои страни от НАТО, както и непълнолетни деца. Сред завърналите се в Русия е и гражданин на Руската федерация, излежавал доживотна присъда в Германия, известен под името Красиков.

Русия предаде 16 души като част от размяната, включително бившия морски пехотинец Пол Уилън и журналиста от Wall Street Journal Еван Гершкович, осъдени в Русия за шпионаж.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 28 гласа.

Свързани новини