Отидете към основна версия

1 885 30

Арестувани са висши служители на Руското министерство на отбраната за измама

  • министерство на отбраната-
  • русия-
  • арестувани-
  • висши служители

Междувременно руските сили напредват източно от Торецк и Покровск и са близо до град Донецк и Работино.

Снимка: БГНЕС

Руските власти арестуваха ръководителя на Патриотичния парк (военно изложение) към Руското министерство на отбраната, Вячеслав Ахмедов, и заместник-началника на дирекцията за иновационно развитие, генерал-майор Владимир Шестеров. Причината са подозрения за мащабна измама, извършена на 5 август, съобщават от Института за изследване на войната (ISW), цитирано е от News.bg.

По-конкретно, има подозрения, че Ахмедов и Шестеров са си присвоили над 40 милиона рубли (приблизително 471 000 долара) от обществени поръчки за парка. Съобщава се, че изграждането на Патриотичния парк е провокирано от личното желание на бившия руски министър на отбраната и настоящ секретар на Съвета за сигурност, Сергей Шойгу.

Строителството на парка беше ръководено от бившия заместник-министър на отбраната на Русия, Тимур Иванов, който също наскоро бе арестуван.

Вътрешен източник, който по-рано е правил прогнози, които са се потвърдили, обяви, че в близко бъдеще ще бъде сменен и началникът на Главното бронетанково управление към руското Министерство на отбраната. Това е генерал-лейтенант Александър Шестаков.

В същото време, секретарят на Руския съвет за сигурност, Сергей Шойгу, се срещна в Техеран с различни високопоставени служители, включително с иранския президент Масуд Пезешкиан, с началника на Генералния щаб на въоръжените сили, генерал-майор Мохамад Багери, и със секретаря на Върховния съвет за национална сигурност на Иран, Али Ахбар Ахмадиан, в Техеран на 5 август.

Русия затяга мерките при приемането на таджиките, които се надяват да намерят работа в нея. Ограниченията се налагат като част от усилията на Русия за справяне със заплахите пред сигурността, най-голямата от които бе терористичната атака в Crocus City Hall през март 2024 г., извършена от афганистанския клон на Ислямска държава.

От Главното управление на военното разузнаване (ГУР) на Украйна съобщиха, че на 3 август украински дронове са унищожили бомбардировач Су-34 и склад за боеприпаси на летище "Морозовск" в Ростовска област. Това е видно от сателитни изображения, съобщават украинските командири.

Междувременно руските сили напредват източно от Торецк и Покровск и са близо до град Донецк и Работино. Във вътрешнополитически план Кремъл продължава усилията си да осигури подобаващо място в политиката на страната на руските ветерани, които се сражават в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания