6 Август, 2024 07:56 1 884 30

Арестувани са висши служители на Руското министерство на отбраната за измама

  • министерство на отбраната-
  • русия-
  • арестувани-
  • висши служители

Междувременно руските сили напредват източно от Торецк и Покровск и са близо до град Донецк и Работино.

Арестувани са висши служители на Руското министерство на отбраната за измама - 1
Снимка: БГНЕС

Руските власти арестуваха ръководителя на Патриотичния парк (военно изложение) към Руското министерство на отбраната, Вячеслав Ахмедов, и заместник-началника на дирекцията за иновационно развитие, генерал-майор Владимир Шестеров. Причината са подозрения за мащабна измама, извършена на 5 август, съобщават от Института за изследване на войната (ISW), цитирано е от News.bg.

По-конкретно, има подозрения, че Ахмедов и Шестеров са си присвоили над 40 милиона рубли (приблизително 471 000 долара) от обществени поръчки за парка. Съобщава се, че изграждането на Патриотичния парк е провокирано от личното желание на бившия руски министър на отбраната и настоящ секретар на Съвета за сигурност, Сергей Шойгу.

Строителството на парка беше ръководено от бившия заместник-министър на отбраната на Русия, Тимур Иванов, който също наскоро бе арестуван.

Вътрешен източник, който по-рано е правил прогнози, които са се потвърдили, обяви, че в близко бъдеще ще бъде сменен и началникът на Главното бронетанково управление към руското Министерство на отбраната. Това е генерал-лейтенант Александър Шестаков.

В същото време, секретарят на Руския съвет за сигурност, Сергей Шойгу, се срещна в Техеран с различни високопоставени служители, включително с иранския президент Масуд Пезешкиан, с началника на Генералния щаб на въоръжените сили, генерал-майор Мохамад Багери, и със секретаря на Върховния съвет за национална сигурност на Иран, Али Ахбар Ахмадиан, в Техеран на 5 август.

Русия затяга мерките при приемането на таджиките, които се надяват да намерят работа в нея. Ограниченията се налагат като част от усилията на Русия за справяне със заплахите пред сигурността, най-голямата от които бе терористичната атака в Crocus City Hall през март 2024 г., извършена от афганистанския клон на Ислямска държава.

От Главното управление на военното разузнаване (ГУР) на Украйна съобщиха, че на 3 август украински дронове са унищожили бомбардировач Су-34 и склад за боеприпаси на летище "Морозовск" в Ростовска област. Това е видно от сателитни изображения, съобщават украинските командири.

Междувременно руските сили напредват източно от Торецк и Покровск и са близо до град Донецк и Работино. Във вътрешнополитически план Кремъл продължава усилията си да осигури подобаващо място в политиката на страната на руските ветерани, които се сражават в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слава на Украйна

    25 29 Отговор
    Пияни азиатски фашисти вън от Европа!

    Коментиран от #3, #26

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мда

    24 16 Отговор

    До коментар #1 от "Слава на Украйна":

    Пий си хапчетата и към фронта.От тук сте много смели.
    А кога и в нашите Министерства ще има арестувани.

    Коментиран от #5

  • 4 Гориил

    18 13 Отговор
    Ако искате да научите повече за натовските генерали, веднага ще ги арестувате. Открих двадесет голф игрища и шест покер зали в базата Рамщайн.Влизането обаче е забранено на войниците в първата година на служба.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 А олигарсите

    15 14 Отговор
    На Путин КОГА ???
    Едни купуват замъци и яхти, а други нямат пари за водка 😅
    Корупцията е неотменен спътник на комунизма. Само така се оцелява там - чуждото е общо 😂

    Коментиран от #8, #27

  • 7 Глейте да не арестувате Вовката!

    14 11 Отговор
    Че ще почнат едни масови самоубийства в губернийката.
  • 8 Гориил

    14 12 Отговор

    До коментар #6 от "А олигарсите":

    Забравихте ли колко биологични лаборатории построиха американците на българска територия? И защо са строго секретни?

    Коментиран от #16, #18

  • 9 как

    7 9 Отговор
    Путя мир, най-мир!
  • 10 Хи хи хи

    13 10 Отговор
    Кой купи
    Фъ16
    и
    Брадлита на петорна цена от ианките и колко си тури в чекмедженцето !!!?
  • 11 Механик

    11 11 Отговор
    Е, кое не е нормалното? Престъпниците ги ловят и после заминават по "етапа" към "местата за отдих" Колима и Полярна сова. А инак "Междувременно руските сили напредват източно от Торецк и Покровск и са близо до град Донецк и Работино."
    Кое не ви харесва?

    Коментиран от #14

  • 12 Арестувани са висши служители на Руското

    11 8 Отговор
    Арестувани са висши служители на Руското министерство на отбраната за измама

    Причината са подозрения за мащабна измама

    ВСИЧКО В КОЧИНАТА Е: "МИЖИ, ДА ТЕ ЛАЖИМ!", НО КАРАЙ, ДА ВЪРВИ ГРУЗ 200! ДА СЕ ВАРИ, БОТОКСА НА СЛАБ ОГЪН И ДА СЕ РАЗПАДА КОЧИНАТА!
  • 13 Премълчаната Новина :

    8 6 Отговор
    В НАТО-вска Полша-
    Масова чистка на Генерали!
  • 14 Хахаха

    3 7 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    Ами това че Донецк е руски от 2014 г.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ако са секретни

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гориил":

    Ти от къде знаеш за тях 😂
    Да нямаш право на секретна информация от американците😂
    Американски агент си😂
  • 19 Митрофанова ООД.

    9 6 Отговор
    А нашите предатели кога.????
    Румен Радев, Костя Копейки, бат Бойко тръбата на Путин. Кога...,..????
  • 20 5000 бойни глави

    7 6 Отговор
    Казвам ви че тия са изпили парите за ракетите съвсем сериозно и отговорно
    Щом мъпетите на Путен крадат дето са най-вярващи фашисти представете си как е под тях раята

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Някой

    7 2 Отговор
    Явно режат коментари по думи. Дали ще нацеля коя е:

    Там поне борят корупцията. Не като тук и в ЕС с корумпето Фон дер Ла...йнен (даващи пари на ЕС на мъжа си) и САЩ с корумпето Байдън (събиращ пари за държавна подкрепа през сина си Хънтър). И на Тръмп държавният секретар Помпео ставащ съветник за стомана в Япония, че да имат лоби да не им наложи и на тях 100% мита. Нещо като хидроинжинера Ахмет Доган.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ???

    3 1 Отговор
    БРЕЙ!!! В Бг няма такова нещо. Защото по телевизора не казват.
  • 25 Гилотен

    2 1 Отговор
    А крадците у нас управляват агресивно.Ценностно.
  • 26 Българин

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Слава на Украйна":

    Целия Путинистан е една голяма измама !
  • 27 Ха ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "А олигарсите":

    Глупости. Отдавна се проввежда чистка на всички нива за корупция и какво ли още не.. Текат арести, следствия, конфискации, някои успяват да избягат в чужбина. Но и там нямат покой. Лошото е, че много малко се пише и говори у нас по темата. Явно наЩе полЮтици се виждат в положението на руските си "колеги", което никак не им се харесва.
  • 28 Били се били скарали)))

    2 0 Отговор
    Там ДА, но у НАС?
    Шебани бг. политици
  • 29 Безпристрастен

    2 1 Отговор
    Коруция има в цял свят.И ще продължи да съществува.Но в конкретния случай, важното е,че няма прошка за никой.Новият министър на отбраната,е бивш шеф- светило и експерт на тяхната Сметна палата .Не можеш да го преметнеш и с една рубла,ако му попаднеш под микроскопа.Такава " дълбока оран" е започнал в това министерство - и не само там,а в самия им Парламент,че вече хвърчат глави ,от висшата каста.Генералитет,МНЗ, подгони дори свои заместници.Изхърчаха разни" генералши" на възраст -30-35 години.Една от закованите ,в комбина с мъжа си( фирмаджия за медецинско оборудване) са гушнали чудовищните 30 милиарда рубли със " държавни поръчки" .А те са само върха на айсберга.Но прошка няма да има за никого.Директно подгони самият Председател на Парламента ( тяхната Дума) искайки оставката му,.Много вероятно,той да е бъдещ заместник на Путин в Кремъл..Олигарси,губернатори вече треперят,и се крият в миша дупка.Затова има и два неуспешни опита за атентат срещу него.Охраняван е по добре и от самия Путин.Обикновените руснаци вече го боготворят.Защото е човек от народа.Натисна парламента ( той е член на Думата, като министър) да намали възраст за пенсиониране,да се увеличи рязко пенсията на всички,, включително МРЗ,да се ограничи частно здравеопазване,без да се субсидира от държавата, да се забрани двойно гражданство,на всеки с ръководна длъжност.От обикновен кмет,държавен служител,до върховете на държавата.

    Коментиран от #30

  • 30 така де

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Безпристрастен":

    на путин му е нужен всеки долар за да бега Проблем е че некакви си 400 ооо евра са това дето двама бг депетати дават за да влезнат в парламента и да украдат милиони Та после в БЪЛГАРИЯ се живеело зле а в раша добре МИ ОДЕТЕ У РАША РУБЛАДЖИИ НИЕДНИ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания