Отидете към основна версия

4 543 152

Британското разузнаване: Тежки поражения в жива сила! 610 хиляди убити и ранени руски войници във войната срещу Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • войници-
  • донбас-
  • курска област

През август руското министерство на отбраната увеличи еднократните плащания при подписване на договор

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британското военно разузнаване обяви оценката си за руските бойни загуби от началото на пълномащабната война в Украйна: 610 хиляди убити и ранени. Постът не обяснява как е достигната тази цифра или колко от тях са убити и ранени, съобщава Би Би Си.

Wall Street Journal по-рано изчисли руските загуби на 200 000 убити и 400 000 ранени, позовавайки се на "западното" разузнаване.

Британското разузнаване пише, че широкото използване на тактика за масово нападение на пехотата прави руската армия зависима от постоянен приток на новобранци. Междувременно темпът на набиране на персонал вероятно ще се забави през 2024 г. Миналата година руски официални лица публично казаха, че всеки ден се набират 1600 души, но тази година - само 1000 души, пише разузнаването. Самите тези цифри обаче вероятно са надценени до известна степен (думата "вероятно" се определя като вероятност от 55% до 75%).

През август руското министерство на отбраната увеличи еднократните плащания при подписване на договор. Според оценките (разузнаването не посочва източника на оценките) от януари до юни плащанията на военния персонал възлизат на 8% от всички разходи на руския федерален бюджет.

В същото време увеличението на плащанията вероятно (в посочения терминологичен смисъл) ще позволи да се запази нивото на набиране на военнослужещи по договор до края на годината, смята британското разузнаване.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 61 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: