Отидете към основна версия

1 458 28

Въздушна опасност! Германия инсталира ПВО системи на новите правителствени самолети

  • германия-
  • пво-
  • олаф шолц-
  • франк-валтер щайнмайер-
  • ракети

Германското министерство на отбраната трябва да представи съответния договор на бюджета на парламентарната бюджетна комисия за одобрение до края на годината, се казва в доклада, който не дава подробности за неговия източник

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия ще инсталира системи за противоракетна отбрана на три нови правителствени самолета, използвани от висши лидери, съобщи в петък новинарският бюлетин Spiegel, цитиран от "Ройтерс".

Германското министерство на отбраната трябва да представи съответния договор на бюджета на парламентарната бюджетна комисия за одобрение до края на годината, се казва в доклада, който не дава подробности за неговия източник.

Трите самолета "Еърбъс" A350, които се използват главно от президента Франк-Валтер Щайнмайер, канцлера Олаф Шолц и външния министър Аналена Бербок, ще бъдат оборудвани с инфрачервена система на фюзелажа, която може да деактивира бойните глави на приближаващите се ракети с лазерни импулси, съобщи Spiegel.

Последният от трите самолета беше предаден на германските военни през юни.

Високотехнологичната система, която ще бъде инсталирана в A350s, е разработена от израелската компания Elbit в сътрудничество с германския доставчик на части за самолети Diehl, каза Spiegel. Много военно-транспортни самолети вече са оборудвани с него.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: