Отидете към основна версия

19 793 36

Руските комунисти прицелиха и Балканите

  • крим-
  • украйна

Кремъл трупал войски в Крим и по границата си с Украйна

Снимка: АП/БТА

След Одеса и Приднестровието кримският сценарий ще намери пряк път към Балканите. Това пише за органа на руските комунисти в. „Правда“ международният наблюдател на вестника Александър Бабкин.

В анализа му „Западът изгуби Втората кримска война” се посочва, че в България идеята за влизане в СССР се е обсъждала още през 60-те години на миналия ХХ век. При сегашното икономическо състояние на страната руският фактор може да се окаже спасителен вариант за нея. И съдбата на Крим ярко потвърждава това, отбелязва Александър Бабкин.

Междувременно напрежението между Русия и Украйна продължи да ескалира.

Бившият заместник-началник на украинския генщаб адм. Игор Кабаненко, обяви пред Униан, че Кремъл трупал войски в Крим и по границата си с Киев. На полуострова вече били дислоцирани реактивни системи за залпов огън „Ураган”, така и бомбардировачи Су-24 на летището „Гвардейское”.

Според адмирала, към източната граница на Украйна са преместени два руски армейски корпуса, а 14-та армия в Приднестровието е приведена в бойна готовност.

Москва не планира да концентрира войски на границата с Украйна, заяви пред Интерфакс заместник-министърът на отбраната Анатолий Иванов. НАТО обаче отбеляза, че има данни, че Москва трупа войски по границата.

Британският външен министър Уилям Хейг призова Лондон и съюзниците му да наложат международна изолация на Русия. В сряда британският премиер Дейвид Камерън допусна възможността за изключване на Русия от Г-8 заради нейните действия в Крим. Лидерът на опозицията лейбъристът Ед Милибанд подкрепи позицията на Лондон.

До момента единствено най-близките съюзници на Кремъл – Беларус и Армения подкрепиха действията на Москва в Крим.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: