Отидете към основна версия

1 768 23

Тръмп: Загрижен съм за сигурността на семейството ми

  • доналд тръмп-
  • атентати-
  • семейство

Обикновено не говоря за това, но трябва да се тревожа за близките си, заяви бившият американски лидер и републикански кандидат за президент

Снимка: YouTube

Бившият американски лидер и републикански кандидат за президент Доналд Тръмп, срещу кого бяха извършени два опита за убийство в в рамките на два месеца, призна, че се е притеснявал за живота на членовете на семейството си.

„Обикновено не говоря за това. Но да, трябва да се тревожа за семейството си“, каза Тръмп в интервю за Fox News в събота. Опасенията на сътрудниците му са причинени от „опасната и подла реторика на Камала Харис и Демократическата партия.“

Тръмп беше прострелян на 13 юли на предизборен митинг в окръг Бътлър (Пенсилвания). Претендентът за най-високия държавен пост от Републиканската партия на САЩ бе леко ранен в ухото. Стрелецът, 20-годишният американец Томас Матю Крукс, беше убит от служители на Тайните служби. Федералното бюро за разследване на САЩ потвърди, че инцидентът се смята за опит за убийство на Тръмп.

На 15 септември Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) обяви ново разследване на стрелба в международния голф клуб Тръмп в Палм Бийч, Флорида, където Тръмп беше отседнал. Инцидентът се разглежда като възможен опит за убийството му. Шерифът на окръг Палм Бийч Рик Брадшоу каза тогава, че автомат AK-47 с телескопичен мерник, две раници с керамични плочи и екшън камера са открити в храстите близо до голф клуба, където нападателят се опитвал да се скрие. Заподозреният, 58-годишният Райън Уесли Рут, беше задържан.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.

Свързани новини