Отидете към основна версия

3 937 137

Украйна порази нов военен склад на Русия

  • украйна-
  • удар-
  • военни складове-
  • русия

Днес дронове на СБУ атакуваха инфраструктурата на военновъздушната база в Шайковка, в руската Калужка област, където са разположени стратегически бомбардировачи Ту-22М

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на военните за поредния удар по руски оръжеен склад, но не назова мишената, по която е бил нанесен, съобщиха Ройтерс и Укринформ.

„Това променя коренно ситуацията - нашата способност да върнем обратно войната в нейния дом - Русия“, каза Зеленски във вечерното си видеообръщение.

Той отбеляза, че е повреден пореден склад за оръжие в Русия, и то такъв, който по думите му е важен за доставката на боеприпаси за войските ѝ. Зеленски благодари на украинските военни и на службите за сигурност, които са участвали в реализирането на акцията.

Той изтъкна специално приноса на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) за операцията срещу друг склад на руската армия.

Това бяха места за съхранение на руски тактически ракети и управляеми авиобомби - все неща, които Русия използва, за да тероризира нашите градове, нашите позиции. И искам да подчертая, че правим това благодарение на нашите способности, нашето оръжие - без тези средства, които могат да бъдат предоставени от нашите партньори и значително да ускорят края на войната чрез унищожаването на руския нападателен потенциал, каза Зеленски.

Днес дронове на СБУ атакуваха инфраструктурата на военновъздушната база в Шайковка, в руската Калужка област, където са разположени стратегически бомбардировачи Ту-22М, посочва БТА.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 68 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: