Отидете към основна версия

2 081 106

Байдън нарече справедливо убийството на Насрала

  • джо байдън-
  • израел-
  • сащ-
  • хизбула

САЩ напълно подкрепят правото на Израел да се защитава срещу Хизбула

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че смята за справедливо убийството на лидера на шиитското движение Хизбула Хасан Насрала по време на израелски удар.

"Хасан Насрула и ръководената от него терористична групировка Хизбула" отговорен за убийствата на стотици американци в продължение на четири десетилетия терор. Смъртта му в резултат на израелски въздушен удар е мярка за справедливост за многото жертви, включително хиляди американци, израелци и ливански цивилни“, каза американският лидер в изявление.

„САЩ напълно подкрепят правото на Израел да се защитава срещу Хизбула, Хамас, хусите и всякакви други терористични групи, които действат с подкрепата на Иран“, се отбелязва в текста.

В същото време Байдън твърди, че Щатите се стремят да „деескалират конфликтите в Газа и Ливан чрез дипломатически методи“. „Време е да сключим сделки, да премахнем заплахите за Израел и да внесем по-голяма стабилност в Близкия изток“, заключи президентът на САЩ.

Както се съобщава от израелските отбранителни сили, Насрала е бил убит при атака на израелските военновъздушни сили в петък в Бейрут. Тази операция беше наречена "Нов ред". По-късно шиитското движение официално потвърди смъртта на лидера си.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 46 гласа.

Свързани новини