Отидете към основна версия

2 266 94

Британски доклад: Атаките на Украйна причиняват на Русия големи загуби на боеприпаси

  • доклад-
  • боеприпаси-
  • украйна-
  • русия

Москва определя докладите на британското министерство на отбраната като пропаганда

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Скорошните украински нападения с дронове са причинили най-големите загуби за руските запаси от боеприпаси от началото на войната в Украйна през февруари 2020 г., съобщи днес британското Министерство на отбраната, цитирано от ДПА и БТА.

Ведомството дава като пример нападението от 18 септември срещу склад край град Торопец в руската Тверска област, разположена северозападно от Москва, при което се смята, че са били унищожени най-малко 30 хил. тона боеприпаси.

Министерството съобщава и за друга атака, от ранните часове на 21 септември, срещу складовете в Тихорецк в южната руска Краснодарска област, както и още една, отново при Торопец, причинили значителни загуби.

Според доклада на министерството унищожените боеприпаси при трите атаки представляват „най-голямата загуба на руски и доставяни от Северна Корея боеприпаси по време на войната“.

„Ударите най-вероятно ще предизвикат най-малкото краткосрочно прекъсване в доставките на артилерийски боеприпаси и такива за леко стрелково оръжие за Русия“, допълва се в документа.

Руските въоръжени сили по-рано омаловажиха загубите и съобщиха, че пожарите са запалени от падащи осколки от дронове.

Британското министерство на отбраната предоставя редовни разузнавателни доклади за хода на войната. Москва ги определя като пропаганда.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 48 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: