Отидете към основна версия

5 229 80

Иран твърди, че е ударил централата на израелското разузнаване Мосад

  • израел-
  • иран-
  • атака-
  • ракети

Поразихме и две военни бази на врага, заяви началникът на Генералния щаб от въоръжените сили на Ислямската република генерал-лейтенант Мохамад Багери

Снимка: YouTube

Иранският корпус на гвардейците на ислямската революция е ударил две военновъздушни бази, както и централата на израелската разузнавателна служба Мосад, по време на ракетна атака срещу Израел, каза началникът на Генералния щаб от въоръжените сили на Ислямската република генерал-лейтенант Мохамад Багери.

„Имахме възможност да атакуваме икономическата инфраструктура на Израел, но атакувахме само военни бази тази вечер нанесохме удари по щаба на Мосад, въздушните бази Наватим и Хацрим, а също така ударихме стратегически радари и центрове за концентрация на израелски бронирани превозни средства“, цитира Багери иранската държавна агенция Tasnim.

Снощи израелските военни съобщиха за изстрелвания на ракети от Иран. Както каза Дмитрий Генделман, съветник в кабинета на министър-председателя на еврейската държава, става дума за около 180 единици, повечето от които според него са били прихванати. Той също така декларира, че Тел Авив ще отговори на всеки, който им навреди.

В същото време иранската агенция Fars съобщава, че поне 80 процента от изстреляните ракети са поразили цели в Израел.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 66 гласа.

Свързани новини