Отидете към основна версия

1 816 91

Израел няма щети след иранска ракетна атака, увери министър Галант

  • израел-
  • ракетна атака-
  • йоав галант

Израелските военновъздушни сили работят на пълен капацитет, обяви министърът на отбраната

Снимка: БГНЕС

Иран не успя да нанесе значими щети на Израел с ракетната си атака, заяви израелският министър на отбраната Йоав Галант, цитиран от "Таймс ъф Израел". Галант подчерта, че иранската атака не е повлияла на способностите на израелските военновъздушни сили и увери, че Израел ще отговори на подобни действия в избрания от него момент, цитирано от News.bg.

По време на посещение в авиобаза "Неватим", която бе частично засегната по време на атаката, Галант изтъкна, че нито един самолет или писта не са били повредени, а всички военни сили продължават да действат с пълен капацитет. Той допълни, че реакцията на Израел ще бъде съобразена с техния "работен план", като атаките в Газа и Бейрут доказват решимостта на страната.

При иранската атака бяха изстреляни около 180 балистични ракети, като повечето от тях бяха прехванати или паднаха в открити зони. Макар и да има известни щети върху цивилни обекти, включително училище, военновъздушните сили на Израел останаха непокътнати. Галант заяви, че Израел ще отговори по начин и във време, които сам избере.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 25 гласа.

Свързани новини