Отидете към основна версия

689 28

Две жени загинаха след руски удар по жилищна сграда в Херсон

  • херсон-
  • украйна-
  • русия-
  • нато-
  • марк рюте

НАТО няма да се огъне пред заплахите на Русия и ще продължи твърдата си подкрепа за Украйна, заяви генералният секретар на пакта Марк Рюте

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 2 жени загинаха днес, когато руската армия удари жилищна сграда в град Херсон, съобщи Укринформ, цитирана от БТА, като се позова на пост в "Телеграм" на регионалната прокуратура на Херсонска област.

"На 14 октомври, около 18:50 ч. местно време, врагът обстрелва един от жилищните квартали на Херсон. Две жени бяха убити, след като снаряд попадна в жилищна сграда", пише регионалната прокуратура, която е започнала досъдебно производство.

През нощта руските сили са атакували също и пощенска станция в град Херсон, допълва Укринформ.

НАТО няма да се огъне пред заплахите на Русия и ще продължи твърдата си подкрепа за Украйна, заяви генералният секретар на пакта Марк Рюте. Това стана по време на първата му визита в щаба на новата мисия на НАТО за Украйна в Германия, създадена за координиране на военната помощ на САЩ за Киев, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Разположена в американската военна база „Клей“ в германския град Висбаден тази структура е наречена официално Мисия на НАТО за подпомагане и обучение в сферата на сигурността за Украйна.

„Посланието ни (към руския президент Владимир Путин) е, че ще продължим, че ще направим всичко необходимо, за да гарантираме, че той няма да постигне целите си, че Украйна ще надделее“, каза вчера Рюте интервю за Ройтерс и германското обществено радио „Хесишер Рундфунк“.

„Ние сме НАТО. Ние сме отбранителен, а не нападателен съюз. Нямаме интерес да завладяваме каквато и да е част от която и да е държава извън територията на НАТО“, посочи генералният секретар на пакта и добави: „Като демократичен алианс, най-мощният съюз в световната история, обединяващ 1 милиард души, сме готови да се противопоставим на всяка заплаха. И никога няма да се оставим да бъдем сплашвани от нашите противници".

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: