Тема: Украйна

15 Октомври, 2024 03:21 408 14

Две жени загинаха след руски удар по жилищна сграда в Херсон

  • херсон-
  • украйна-
  • русия-
  • нато-
  • марк рюте

НАТО няма да се огъне пред заплахите на Русия и ще продължи твърдата си подкрепа за Украйна, заяви генералният секретар на пакта Марк Рюте

Две жени загинаха след руски удар по жилищна сграда в Херсон - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 2 жени загинаха днес, когато руската армия удари жилищна сграда в град Херсон, съобщи Укринформ, цитирана от БТА, като се позова на пост в "Телеграм" на регионалната прокуратура на Херсонска област.

"На 14 октомври, около 18:50 ч. местно време, врагът обстрелва един от жилищните квартали на Херсон. Две жени бяха убити, след като снаряд попадна в жилищна сграда", пише регионалната прокуратура, която е започнала досъдебно производство.

През нощта руските сили са атакували също и пощенска станция в град Херсон, допълва Укринформ.

НАТО няма да се огъне пред заплахите на Русия и ще продължи твърдата си подкрепа за Украйна, заяви генералният секретар на пакта Марк Рюте. Това стана по време на първата му визита в щаба на новата мисия на НАТО за Украйна в Германия, създадена за координиране на военната помощ на САЩ за Киев, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Разположена в американската военна база „Клей“ в германския град Висбаден тази структура е наречена официално Мисия на НАТО за подпомагане и обучение в сферата на сигурността за Украйна.

„Посланието ни (към руския президент Владимир Путин) е, че ще продължим, че ще направим всичко необходимо, за да гарантираме, че той няма да постигне целите си, че Украйна ще надделее“, каза вчера Рюте интервю за Ройтерс и германското обществено радио „Хесишер Рундфунк“.

„Ние сме НАТО. Ние сме отбранителен, а не нападателен съюз. Нямаме интерес да завладяваме каквато и да е част от която и да е държава извън територията на НАТО“, посочи генералният секретар на пакта и добави: „Като демократичен алианс, най-мощният съюз в световната история, обединяващ 1 милиард души, сме готови да се противопоставим на всяка заплаха. И никога няма да се оставим да бъдем сплашвани от нашите противници".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ООООО,

    8 1 Отговор
    ЛЪЖЕШ РЮТЕ! НАТО НЕ Е
    ОТБРАНИТЕЛЕН СЪЮЗ!.... НА КОЯТО И ДА Е ДЪРЖАВА Е "ПОМАГАЛ" "ЗАЩИТАВАЛ" "ОТБРАНЯВАЛ" - ВСЕ Е ОБЕДНЯЛА! И НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪВЗЕМЕ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ... КОЯ ДА ДАМ ЗА ПРИМЕР?! Либия ли... Сърбия ли?... Виетнам?!! А може би България?!в която НАТО просто влезна...нанесе се... разположи се... командва... НАТО КОЛОНИЗИРА БЪЛГАРИЯ! ПОРОБИ Я!!! С. М. Ъ. Р. Т ЗА НАТО! ДА ЖИВЕЕ БРИКС!!!

    Коментиран от #7

  • 2 Артилерист

    3 0 Отговор
    На какво психотропно вещество е този Рюте, бе? Неговото послание е повече към украинците, да продължават да се бият до последния от тях, както искат американците. А що се отнася до отбранителността на НАТО, Рюте е направо безпардонно циничен. Къде точно американското НАТО е било отбранително? В Ирак, Югославия, Либия, Сирия, Афганистан или някъде другаде по света, където американците и преди и след като станнаха НАТО, непрекъснато водят войни от съществуването си, че не се сещам? Тоя Рюте достойно замества довчершния пропагандист Столтенберг, който се водеше "генерален секретар"(това не ви ли напомня на бившите соц ръководители, все "ГЕНЕРАЛНИ" бяха) на НАТО.
  • 3 Град Козлодуй

    1 1 Отговор
    а пък путин изяждал по две малки дечица рано сутрин !

    Коментиран от #12

  • 4 Град Козлодуй

    1 1 Отговор
    респект
    Една РУСИЯ напълно ЗАНУЛИ и унизи жалкото НАТО
  • 5 Град Козлодуй

    1 0 Отговор
    По-големи идиоти от нашите журналисти няма. Платена измет.
  • 6 Град Козлодуй

    1 0 Отговор
    НЕМА КАК ДА СИ СЛАГАШ ВОЕННИ БАЗИ С ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ ПОД НОСА НА РУСИЯ И ТЕ ДА НЕ НАПРАВЯТ НИЩО САМО,ЧЕ ПРОПАГАНДАТА НА ЗАПАДА НЕ ВИ ГО КАЗВА!!!!
  • 7 Град Козлодуй

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ООООО,":

    НАТО е агресивен съюз, занимаващ се си интригите на САЩ!
  • 8 само питам

    1 0 Отговор
    Днес над 50 публикации и нито думичка за
    зилената гнида ВАДКО ЗЕЛЕНСКИ .

    Кво става с него ?
    Ака ли днеска ?
    Кога, колко пъти?
    Какви количества?
  • 9 голям смях

    1 0 Отговор
    Иво Инджев се похвалил, че ср@л на Червения площад. Е, не те ли арестуваха, питали го. А, не — казал, аз ср@х в гащите.
  • 10 404

    2 0 Отговор
    Зеленски и Западът казват, че ще диктуват условията на мира. Но победителят, Русия, ще диктува, каза генерал Андор Шандор пред RU. Тя ще постави на Украйна ултиматум: първо да откаже да се присъедини към НАТО. И едва тогава руснаците ще са готови да обсъждат останалото
  • 11 404

    2 0 Отговор
    Украйна изтегля войските си заради „плачевното“ положение в Торецк
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 БЕЛЯТА

    0 0 Отговор
    СЛАВА РОСИЯ.
Новини по държави: