Отидете към основна версия

1 651 24

Украински дронове прекъсват електрозахранването в окупирания Енергодар

  • украйна-
  • енергодар-
  • електрозахранване-
  • дронове

Енергодар, който се намира в близост до Запорожката атомна електроцентрала, е под руски контрол от март 2022 г.

Снимка: БГНЕС

Електрозахранването в окупирания от Русия град Енергодар беше прекъснато след украинска атака с дрон, съобщи губернаторът на Запорожка област Евгений Балицки в "Телеграм", предаде ДПА, цитирано от БТА.

Енергодар, който се намира в близост до Запорожката атомна електроцентрала, е под руски контрол от март 2022 г. Балицки призова гражданите "да запазят спокойствие и да се укрият в бомбоубежища", като уточни, че при атаката е загинал един човек.

Междувременно, в североизточния украински град Суми, най-малко трима души, включително дете, са загинали при руски атаки с дронове през нощта, съобщиха от местната военна администрация. Бяха свалени 25 руски бойни дрона.

Атаки с дронове са докладвани и в самата Русия. Руското министерство на отбраната обяви, че са свалени 18 украински дрона, основно над Брянска област. Според медийни съобщения, обекти на нападения са били завод за каучук и топлоелектрическа централа в Тулска област, както и промишлено предприятие във Воронежка област, където падане на дрон е предизвикало пожар, впоследствие потушен. Независимо потвърждение на тази информация липсва, отбелязва ДПА.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: