Отидете към основна версия

1 917 18

Парите на "Хизбула"! Израел се готви да удари по слабото място на врага

  • хизбула-
  • хамас-
  • хасан насрала-
  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • иран

Ройтерс не можа да провери независимо подробностите, предоставени от главния говорител на израелските военни, контраадмирал Даниел Хагари, които според него са събирани от израелското разузнаване в продължение на години

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелските военни заявиха в понеделник, че "Хизбула" е скрила стотици милиони долари в брой и злато в бункер, построен под болница в Бейрут, и добавиха, че няма да нанесат удар по съоръжението, тъй като продължават атаките срещу финансовите активи на групировката.

Фади Аламех, ливански депутат от шиитската партия "Движение Амал" и директор на въпросната болница "Ал-Сахел", заяви пред Ройтерс, че Израел прави неверни и клеветнически твърдения и призова ливанската армия да я посети и да покаже, че в нея има само операционни зали, пациенти и морга.

Аламех заяви, че болницата се евакуира. Израелските военни заявиха, че нямат намерение да нанасят удари по лечебното заведение.

Ройтерс не можа да провери независимо подробностите, предоставени от главния говорител на израелските военни, контраадмирал Даниел Хагари, които според него са събирани от израелското разузнаване в продължение на години.

"Ройтерс" не можа да се свърже с "Хизбула" за коментар.

В телевизионно изявление Хагари заяви, че бившият лидер на "Хизбула" Саид Хасан Насрала, когото Израел уби миналия месец, е построил бункера, който е предназначен за дълъг престой.

"В момента в бункера има стотици милиони долари в брой и злато. Призовавам ливанското правителство, ливанските власти и международните организации - не позволявайте на "Хизбула" да използва парите за терор и да атакува Израел", заяви Хагари.

"Израелските военновъздушни сили наблюдават комплекса, както можете да видите. Въпреки това няма да нанасяме удари по самата болница", каза Хагари.

Началникът на израелския генерален щаб Херци Халеви съобщи на военнослужещите в Ливан, че през нощта между неделя и понеделник самолетите са ударили около 30 обекта, принадлежащи на " Ал-Кард ал-Хасан", която според Израел е финансовото звено на "Хизбула".

Хагари заяви, че предстои да бъдат нанесени още удари по финансови обекти на "Хизбула".

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини