Отидете към основна версия

6 614 154

Севернокорейската армия се включва в битката за Курск

  • украйна-
  • русия-
  • северна корея-
  • курск-
  • курска област-
  • андрий коваленко

Според разузнавателна информация войските на Пхенян ще бъдат използвани в Курска област

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна е регистрирала придвижване на севернокорейски войски от тренировъчна база в Далечния изток дълбоко на руска територия, предаде агенция УНИАН.

Ръководителят на Центъра за противодействие на дезинформацията към Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Коваленко заяви, че Русия първо планира да използва корейците по време на боевете в района на Курск.

Вече има разузнавателна информация, потвърдена от западните служби, че хиляди войници на Пхенян са били изпратени в Русия, за да се включат във войната ѝ срещу Украйна на страната на агресора Владимир Путин.

Военно-политическият анализатор Олександър Коваленко пък остро разкритикува „идиотските изявления“ на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин. Остин каза, че има доказателства, че в Русия има севернокорейски войски, но все още не е ясно какво правят там.

„Да, има такова нещо като политическа коректност и фактология, но силните исторически лидери бяха силни в своята решителност, без тези ефимерни условности. Той можеше да остане в историята като победител, но ще остане като слабак“, каза Коваленко, според когото шефът на Пентагона не смее да назове нещата с истинските им имена.

„САЩ са държава, която трябва да демонстрира решителност и готовност да се изправи срещу тоталитарните режими и диктатури“, каза Коваленко. Той разкритикува и продължаващата западна забрана към Украйна да атакува военни бази на руска територия със западни ракети.

По-рано тази година украинската армия извърши изненадваща офанзива в руската Курска област, окупирайки руска територия.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 75 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: