Отидете към основна версия

858 3

Президентът на Иран: Ще отговорим на всяка глупост с такт и интелигентност

  • масуд пезешкиан-
  • иран-
  • израел

Нямаме ограничения, когато става въпрос за защита на интересите ни, териториалната цялост и народ, заяви министърът на външните работи Абас Арагчи. МААЕ потвърди, че при израелските удари не са засегнати ядрени инсталации

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Иранският президент Масуд Пезешкиан излезе с първа реакция след израелските въздушни удари вчера призори по военни обекти в Ислямската република, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В публикация в Екс той изрази съболезнования на близките на четирите жертви, всички те част от противовъздушната отбрана, дадени при първата открита атака на Израел срещу Иран. Президентът предупреди повече да не се извършват подобни нападения срещу страната му.

"Враговете на Иран трябва да знаят, че неговият храбър народ ще брани неустрашимо земята си. Иран ще отговори на всяка глупост с такт и интелигентност", написа Пезешкиан.

Иран няма ограничения, когато става въпрос за защита на интересите си, териториалната си цялост и своя народ, заяви министърът на външните работи Абас Арагчи според полуофициалната информационна агенция Taсним, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Той каза това, след като Израел бомбардира военни обекти в Иран в ранните часове на събота, като ответна мярка за иранското нападение срещу Израел по-рано този месец.

Междувременно президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че изглежда Израел е нанесъл удари само по военни цели при атаката си срещу Иран и че се надява, че това е "краят“, имайки предвид напрежението между Израел и Иран.

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) потвърди, че при израелските удари по военни цели в Иран в нощта на петък срещу събота "не са засегнати" ядрени инсталации, съобщи БТА.

"Призовавам за разум и въздържане от действия, които биха могли да застрашат сигурността на ядрени и други радиоактивни материали", написа в социалната мрежа "Екс" генералния директор на МААЕ Рафаел Гроси.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Свързани новини