Отидете към основна версия

800 0

Опитали да арестуват бившия президент на Боливия

  • боливия-
  • ево моралес-
  • президент-
  • опит-
  • арест

Това беше опит за арест по указание на правителството

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият президент на Боливия Ево Моралес публикува видео, за което се твърди, че е заснел опит за задържането му с оръжие.

„Това беше опит за арест по указание на правителството“, се казва в надписа към видеото, което беше публикувано във Facebook. На кадрите се вижда как Моралес е в колата, по който се стреля. Шофьорът има видима кръв по тила.

В средата на октомври El Deber съобщи, че прокуратурата на департамент Тариха иска заповед за задържането на Моралес поради неявяването му за разпит по делото за корупция на малолетни и трафик на хора. Според разследващите родителите на 15-годишно момиче са я запознали с Моралес за кариера в държавния сектор. Както боливийският министър на правосъдието Сезар Силес съобщи по-рано, в резултат на връзка с бившия президент непълнолетната забременя.

На 26 октомври Министерството на външните работи на Боливия публикува изявление, в което обвинява Моралес в опит да подкопае конституционния ред и да дестабилизира ситуацията в страната поради блокирането на магистрали от неговите поддръжници.

Арсе беше министър на икономиката при Моралес и негово протеже на президентските избори през октомври 2020 г. По-късно обаче възникнаха разногласия между политиците, по-специално относно това кой да стане кандидат за президент от управляващата партия Движение към социализма.

Източник: tass.ru

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини