Отидете към основна версия

1 066 4

Харис вкара апостол Павел в кампанията, Тръмп иска да приключи с "красив взрив"

  • избори-
  • камала харис-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Бившият президент провежда митинг в "Медисън Скуеър Гардън", вицето на Байдън е във Филаделфия

Снимка: YouTube

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп днес ще води митинг в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, събитие в щата, който за последен път подкрепи републикански президент през 1984 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Опонентката му от Демократическата партия, вицепрезидентката Камала Харис, пътува до Филаделфия, най-големия град и крепост на демократите в щата Пенсилвания, и планира спирки в бръснарница, в пуерторикански ресторант и баскетболна зала, за да насърчи хората да гласуват.

Говорейки днес в Църквата на християнското състрадание, Харис не споменава Тръмп по име. "В този момент сме изправени пред истински въпрос: в каква страна искаме да живеем?", каза тя. Посещението на вицепрезидента в църквата на християнско състрадание във Филаделфия, където пасторът я представи на богослужението като "гласа на бъдещето", беше първата за деня в най-големия град в щата Пенсилвания, отбеляза Асошиейтед прес.

В изказването си Харис се опря на историята на апостол Павел, който преодолява трудностите, за да разпространява словото на Исус.

Американският милиардер Илън Мъск, който подкрепя Тръмп с платформата си за социални медии "Екс", огромното си богатство, както и с раздаване на пари, което повдигна правни въпроси, ще бъде сред водещите лектори, съобщиха от кампанията на Тръмп.

Тръмп ще използва събитието в емблематичното място, за да изнесе заключителното си слово срещу Харис.

"Искаме да приключим с красив взрив“, каза той миналата седмица.

Социологическите проучвания сочат, че подкрепата за съперничещите си кандидати в колебаещите се щати, които ще решат изборите, е близка малко над седмица преди изборния ден. Повече от 38 млн. гласа вече са подадени, отбелязва Ройтерс.

Мъск, главен изпълнителен директор на "Тесла" и "СпейсЕкс", както и собственик на "Екс", пътува из Пенсилвания от името на Тръмп и даде 119 млн. долара на своята група за подкрепа на Тръмп, което подпомага привличането на гласоподаватели в най-оспорваните щати.

Роденият в Южна Африка бизнесмен милиардер за кратко е работил незаконно в САЩ през 90-те години на миналия век, докато е разработвал своя софтуерна компания, пише в. "Вашингтон пост", цитиран от Ройтерс и БТА.

Мъск опроверга днес твърденията, съдържащи се в публикация от вчера, като заяви, че в този период е имал разрешение да работи законно в САЩ. "Имах виза J-1, която премина във виза H1-B“, заяви той в платформата си "Екс". Визата J-1 Exchange Visitor позволява на чуждестранни студенти да следват в САЩ, докато визата H1-B дава възможност да бъдат временно наети на работа.

"Вашингтон пост" съобщи, че през 1995 г. Мъск е пристигнал в Пало Алто, Калифорния, за да учи в Станфордския университет, но така и не се е записал в магистърската си програма там. Вместо това той разработва софтуерната компания Зип2 (Zip2), която през 1999 г. продава за около 300 милиона долара, пише вестникът.

Според двама експерти по имиграционно право, цитирани от всекидневника, Мъск е трябвало да бъде записан за пълен курс на обучение, за да има валидно разрешение за работа като студент.

В подкаст от 2020 г., цитиран от "Вашингтон пост", Мъск казва: „Бях там законно, но се очакваше да полагам студентски труд. Имах право да извършвам нещо като помощна работа".

Вестникът цитира двама бивши колеги на Мъск, които си спомнят, че той е получил разрешението си за работа в САЩ през или около 1997 г.

Илон Мъск подкрепи кандидата на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп на предстоящите избори в САЩ, на които бившият президент се очаква да влезе в напрегната, както сочат проучванията, надпревара с вицепрезидентката от Демократическата партия Камала Харис.

Тръмп от години обрисува мигрантите като нашественици и престъпници, а при управлението си от 2017 до 2021 г. въведе строги мерки за ограничаване на законната и незаконната миграция. Той обещава да предприеме най-мащабната кампания за депортиране в историята на САЩ, ако бъде преизбран.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Свързани новини