Отидете към основна версия

1 647 6

В Украйна подготвят данъчна амнистия

  • украйна-
  • бтр

Напрежението в Източна Украйна не стихва

Снимка: АП/БТА

Властите в Киев планират да извършат данъчна амнистия. Тя е утвърдена в Проекта за прогноза и развитие на украинската икономика до 2015 година, съобщава ИТАР-ТАСС.

Една от мерките за развитие на украинската икономика, които се посочват в документа е провеждане на данъчна амнистия и легализация на имуществото.

Украинските власти продължават с опитите да си върнат контрола върху окупираните от проруски сепаратисти обекти в Източна Украйна.

В Краматорск беше извършен десант в местната авиобаза. Военните пристигнаха с два хеликоптера след неуспешен опит на военен самолет да се приземи на летището, чийто вход е барикадиран от сепаратисти.

В интернет продължи пропагандната война. Преди обяд в интернет изтече информация за създаване на Одеска народна република, но се оказа, че това е фалшиво съобщение.

НАТО изпраща в Източна Европа подкрепления по суша, въздух и вода, съобщи пред Ройтерс генералният секретар на организацията Андерс Фог Расмусен.

Причината за решението е покачващото се напрежение в Украйна.

Освен авиация, много скоро ще бъдат изпратени още подкрепления в Балтийско, Черно и Средиземно море, които да се намесят в случай на евентуална агресия на Москва в Украйна.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: