Отидете към основна версия

2 263 3

Сепаратистите в Украйна торпилират споразумението в Женева

  • киев-
  • украйна

В Славянск пред кметството има барикади, а макар и малобройни, проруските протестиращи отказват да се оттеглят

Руските сепаратисти в Източна Украйна се отметнаха в постигната в Женева договорено между САШ, Русия, ЕС и Украйна за спадане на напрежението в родина им, отбелязва Би Би Си. Западът и Русия се договориха за разпускането на въоръжените групи и освобождаването на окупираните административни сгради в Донецка област. Окупаторите обаче обявиха, че смятат новото правителство в Киев за нелегитимно и няма да се откажат от исканията си за референдум.

Те остават непреклонни дори и пред изразеното желание за изработване на нова конституция, която да засили федерализма.

В Славянск пред кметството има барикади, а макар и малобройни, проруските протестиращи отказват да се оттеглят.

Очаква се 6 изтребителя Ф-18 на Канада да кацнат в Полша. Франция също изпраща бойни самолети, за да гарантира на сигурността на Прибалтика.

Русия е свързана със сепаратистите в Източна Украйна и е планирала провъзгласяване независимостта на източните области.

Това казва в интервю за германското сп. „Фокус“ Карл-Георг Велман, член на комисията по международни въпроси в Бундестага.

Междувременно властите в Украйна обявиха за издирване сина на сваления президент Виктор Янукович – Александър, е заподозрян в подправяне и фалшификация на документи, както и в изготвянето и издаването на фалшиви документи. Престъплението се наказва с лишаване от свобода в срок от 2 до 5 години

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: