Отидете към основна версия

30 443 28

Това е най-здравословната напитка за сърцето

  • напитка-
  • сърце-
  • здравословна напитка-
  • здраве-
  • чай-
  • здраво сърце-
  • укрепване на сърцето

За да укрепите сърцето си не е необходимо да пиете шепи с хапчета

Снимки: shutterstock

Нормалната сърдечна дейност е многокомпонентен процес, който лесно може да бъде нарушен и това да предизвика някое от редицата заболявания и състояния, които засягат сърдечно-съдовата система. Макар съвременната медицина да разполага с отлични медикаменти и високотехнологични процедури, с които да помогне на този жизненоважен орган да се предпази от заболявания или да се възстанови от боледуване, природата също ни е дала множество лекове, които по естествен начин да го заздравят и да го направят по-здраво.

За да укрепите здравето на сърцето си изобщо не е необходимо да пиете шепи с хапчета. Дори лекарите са съгласни, че природата ни предоставя дарове, с чиято помощ всеки би могъл да поддържа тялото си здраво и в добро състояние и да го предпази от множество заболявания.

Някои напитки например, могат да са безценен помощник за всеки, който иска да запази сърцето си в добро здраве.

Неотдавна австралийските учени откриха, че пиенето на една напитка значително намалява риска от сърдечни болести.

В проучването им участвали 53 хиляди души. Доброволците трябвало да попълват периодично тестове, касаещи хранителните им навици – какви продукти консумират и колко често. Изследването продължило 23 години, като в края му учените оценили здравословното състояние на участниците.

От резултатите в края на изследването екипът стигнал до заключението, че тези, които пият поне една чаша чай всеки ден, са по-малко склонни да страдат от сърдечно-съдови заболявания - по-специално исхемия, инсулт, инфаркт и сърдечна недостатъчност.

Според лекарите лечебният ефект на чая се крие във високото съдържание на флавоноиди. Това са растителни антиоксиданти, които са много ефективни в борбата с възпаленията в човешкото тяло.

Зеленият чай е особено богат на антиоксиданти, но поради ферментацията има и други ползи за здравето.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 55 гласа.

Свързани новини