Отидете към основна версия

24 111 33

Тези храни предизвикват инсулт

  • инсулт-
  • храни-
  • хранителен режим-
  • здраве

За да сте здрави, преди всичко, трябва да обърнете сериозно внимание на диетата си

Снимки: shutterstock

Хората, които следят здравето си, трябва преди всичко да обърнат внимание на диетата си. По този начин можете не само да изглеждате добре, но и да се чувствате отлично.

През годините редица изследвания и проучвания дават нови и нови насоки какво трябва да консумираме и как най-правилно да се храним, за да намалим риска от поява на различни заболявания и състояния, които в крайна сметка биха могли да доведат до нашата преждевременна смърт.

Експертите непрестанно дават съвети и предписания за начина на хранене и избора на продукти, които биха били полезни или биха навредили на здравето ни.

А ето и кои са храните, които могат да предизвикат инсулт.

На първо място, трябва да обърнете внимание на тлъстото месо, тъй като то съдържа голям брой трансмазнини. Този продукт трябва да се консумира в строго ограничени количества, тъй като последствията могат да бъдат много тежки.

Трябва също така напълно да се откажете от промишлено обработените стоки. Тези продукти съдържат голямо количество хидрогенирано масло - изключително опасно вещество за сърдечно-съдовата система.

Освен това избягвайте колбаси и пушени продукти. Те имат много канцерогени, които провокират инсулт и инфаркт. Най-добре е да преминете към средиземноморска диета, която е богата на витамини и минерали, а също така съдържа много фибри.

Ако е необходимо, можете да се свържете с експерт диетолог, който ще създаде оптималната диета за конкретен случай.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 80 гласа.

Свързани новини