Отидете към основна версия

1 942 33

Запознават ромите с мерките срещу COVID-19

  • велинград-
  • българия-
  • коронавирус

Без молитви в джамиите

Снимка: Shutterstock

Община Велинград изпълнява всички предписани мерки от Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Предприети са и допълнителни такива с оглед опазване здравето на хората. Общинските служители, които попадат в рисковата група: възраст над 60 години, страдащи от хронични и съпътстващи заболявания, бременните жени са пуснати в платен отпуск или работят от домовете си.

Здравните медиатори водят кампания за запознаване на населението в ромските махали, като раздават информационни материали за превенция срещу COVID-19. Възрастните хора в нужда се обаждат на телефони и поръчват лекарства и стоки от първа необходимост. С цел повишаване на сигурността на снабдяването на домакинствата с вода и електроенергия се преустановяват плановите дейности и ремонти по електроразпределителната и водопреносната мрежа.

Апелираме към хората да бъдат отговорни, да пазят себе си, своите близки, колеги и всички възрастни хора, защото ситуацията е наистина изключително сериозна.

По повод извънредното положение в страната, с цел ограничаване разпространението на коронавируса Висшия Мюсюлмански съвет на Р България реши да се преустановяват общите молитви в джамиите, включително и петъчната молитва. Забранено е влизането на болни хора и .лица над 60 годишна възраст, уточняват от пресцентъра на община Велинград.

Хората които искат да се помолят, да го правят самостоятелно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини