Отидете към основна версия

2 509 10

Предлагат постaвяне под карантина в скривалище на Васил Левски

  • коронавирус-
  • васил левски

Къщата се намира в старата част на града, била е собственост на революционера Христо Иванов - Големия

Собственици на къща за гости във Велико Търново предлагат в случай на нужда, част от заразените с коронавирус да бъдат настанявани за карантиниране в техния недвижим имот. При това - напълно безвъзмездно.

"Взехме решение да предоставим безвъзмездно къщата за гости при нужда на лекари и други медицински лица, които носят риск за близките си или не са от тук. До колкото знаем във Велико Търново още няма случаи на заразени лица, но при нужда може да разчитате на нас до запълване на стаите. Има всичко необходимо, включително прекрасна и спокойна тераса над Янтра за релакс. Екипът ни остава на разположение", съобщи собствениците ѝ.

Къщата се намира в старата част на града. Била е собственост на революционера Христо Иванов Големия, а в специално каменно скривалище в нея се е укривал и Васил Левски. От скривалището по тунел се е излизало на брега на река Янтра. В къщата са се провеждали и заседанията на местния революционен комитет. През последните години, преди да намери сегашните си собственици, къщата реликва, се е отдавала под наем на студенти и ученици и в нея са се вихрели щури купони. Сегашните и собственици са готови да я предоставят при нужда за изолиране и лечение на заразени с коронавирус.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини